Ana Sayfa Batı Trakya Haberler B.T.A.Y.T.D, ÇALIKLI (VALANDOVA) 21. ULUSLARARASI HIDRELLEZ BAHAR ŞENLİKLERİ FESTİVALİ’NE KATILDI

B.T.A.Y.T.D, ÇALIKLI (VALANDOVA) 21. ULUSLARARASI HIDRELLEZ BAHAR ŞENLİKLERİ FESTİVALİ’NE KATILDI

9
0

B.T.A.Y.T.D. bu yıl da Çalıklı (Valandova) Hıdrellez Bahar Şenlikleri Festivali’ne katıldı. Dernek yönetimini temsilen başkan Erkan Ruşen ve Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Ahmetoğlu festivale katıldı.

B.T.A.Y.T.D. folklor ekibi 5 Mayıs Cumartesi 2012 sabahı saat 06:30 sularında Gümülcine’den hareket etti. Folklör eğitmeni Erkan Demiroğulları yönetimindeki ekip ile birlikte 25 kişiden oluşan kafile yerel saat ile 11:00 de festivalin düzenlendiği Çalıklı köyüne ulaştı.

 

Bu yıl Uluslararası Festivalin açılışına en üst düzeyde “Makedonya” (FYROM) devlet yetkilileri katıldı. Festivalin resmi açılışını ülkenin Cumhurbaşkanı Georgy İvanov yaptı. Festivale katılan Üsküp T.C. Büyükelçisi Sayın Gürol Sökmensüer de festivali onurlandırdığı belirtiliyor. Aynı zamanda T.C. Kültür Bakanlığı’ndan gelen ses ve saz sanatçıları ve yöneticileri festivale renk katmış izleyenlere güzel bir müzik ziyafeti çekti.

Köyde yapılan kısa bir turdan sonra saat 12:00 de festivalin resmi açılış törenine katılan ekip resmi selamlamaların ardından halk oyunları gösterilerinde başarılı bir performans sergiledi.

 

Akşam üzeri Ustrumca’ya geçerek şehir merkezindeki şehrin Kültür Merkezi’nde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının ses ve saz sanatçıları ile festival havasını iyice tadan ve salonu tıklım tıklım dolduran konuklar devamında halk oyunları ekiplerinin gösterilerini izledi.

 

Aynı gecede sahne alan B.T.A.Y.T.D. folklor ekibi 06 Mayıs Pazar sabahı tekrar Çalıklı’ya geçti. Festival organizatörleri ile görüşen kafile yöneticileri, uluslararası boyut kazanan bu şenliklerin gerek yerel halka gerekse katılımcı ülke temsilcilerine Türk örf adetleri ve ananeleri konusunda olumlu yanları ve etkileri konuşuldu.

 

Aynı gün saat 12:00’de halk oyunları ekiplerinin geçit töreni ile başlayan etkinliklerde, tekrar sahne alan B.T.A.Y.T.D. folklor ekibi sergilediği zengin folklor oyunlarının ardından yetkililerle vedalaşarak bölgeden ayrıldı.

B.T.A.Y.T.D kafilesi gece 17:00 civarında Batı Trakya’ya döndü.

 

B.T.A.Y.T.D

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz