Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTAYTD, AGİT TAMAMLAYICI İNSANİ BOYUT TOPLANTISINA KATILDI

BTAYTD, AGİT TAMAMLAYICI İNSANİ BOYUT TOPLANTISINA KATILDI

20
0

19-20 Nisan 2012 tarihinde Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen İnsani Boyut toplantısına BTAYTD üyesi ve BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah katıldı.

Toplumda, sporda ırkçılık, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele konulu toplantının 1. Oturumunda söz alan Pervin Hayrullah konuyla ilgili olarak Batı Trakya deneyimini anlattı.

 

İlk olarak Türk azınlığın kutsal mekanlarına yapılan saldırılardan bahseden Hayrullah 16 Şubat 2012 tarihinde Poşboş mezarlığına yapılan saldırı, 23 Mart 2012 tarihinde İskeçe Türk Birliği ve İskeçe Bektaşi Türbesine yapılan saldırılardan bahsetti. Daha sonra Dedeağaç Belediye Başkanının “Batı Trakya’da Türk yoktur, kendini Türk olarak tanımlayanların Yunanistan’da yeri yoktur” ifadelerine ve Kozani Bölge Meclis üyesi Stefanos Topalidis’in “Birileri sabun yaptı, fakat ben bu renklerle/renklilerle renkli şampuan yapacağım” ifadelerine atıfta bulunarak ayrımcılığın devlet eliyle uygulanmasına değindi. Son olarak Batı Trakya’da sporda yaşanan ayrımlara değinen Hayrullah, Türk oyuncuların Yunanlı meslekdaşlarına göre dezavantajlı durumda olduklarını ifade etti.

 

Hayrullah sözlerinin sonunda Yunanistan’a ülkede yaşayan azınlıklar ve diğerleri için baskıcı ve ayrımcı uygulamaların sona erdirilmesi, bu tarz uygulamalarda bulunanların yakalanmasına özen gösterilmesi, aynı zamanda nefret içerikli söylemlerin önlenmesine dair objektif ve başarılı yasaların uygulanması konusunda tavsiyelerde bulundu.

BTAYTD

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz