Ana Sayfa Batı Trakya Haber Bravo!! Mücadele Ruhunuz ve Kararlılığınız Rodop İline De Örnek Olsun!

Bravo!! Mücadele Ruhunuz ve Kararlılığınız Rodop İline De Örnek Olsun!

1
0

Avdira (Bulustra) Belediyesi azınlık meclis üyeleri, kararlı duruşlarıyla Hemitli Camii ile ilgili yaşanan sorunun çözülmesi için Belediye Başkanı Yorgos Çitiridis’e karşı tavırlarını gerektiği şekilde koydu.

İskeçe ilinde Bulustra (Avdira) Belediyesi’nde bulunan Türk Azınlık meclis üyeleri, Belediye Başkanı Yorgos Çitiridis’in, Hemitli Camii ile ilgili var olan sorunu gündeme almama ısrarı üzerine Belediye meclis toplantılarına katılmama kararı aldı.

Azınlık meclis üyelerinin bu kararlı duruşları, bölge insanı tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Halk kendi arasında, “işte bu, bize birlik beraberlik içinde dik duran, sorunlarımıza çözüm arayan siyasetle uğraşan insanlar gerek” söylemleri tüm bölgeye yayıldı.

Başkan Yorgos Çitiridis’in bu tutum ve davranışı üzerine, Türk Azınlık temsilcileri ve muhalefet listeleri liderleri tepki amaçlı olarak yapılan son iki meclis toplantısına katılmadılar.

Meclis üyeleri adına Lütfü Çavuşoğlu tarafından konuya ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı:

Basın Açıklaması

“Aynı hassasiyetin bizim için hem tarihi hem manevi bir değeri olan Hemetli Cami’sine de gösterilmesini talep etmekteyiz.”

“Avdira Belediyesi’ne seçilmiş olan Azınlık Belediye Meclis ve Yerel Meclis üyeleri, Avdira Belediye Başkanı sayın Tsitiridis’e Hemetli Camii’sinin şehir ve bölge planlamasında yolun caminin büyük bir kısmını yok etmesi konusunu uzun bir süredir Belediye Meclis gündemine taşıma talebinde bulunmaktadır. Bu süre zarfında gösterilen tüm çabalara rağmen Belediye Başkanı sayın Tsitiridis bu haklı talebi kaale almamakta ısrarlıdır.

Bunun üzerine Azınlık temsilcileri ve muhalefet parti liderleri yapılan son iki belediye meclis toplantısına da katılmayarak tepkilerini göstermişlerdir.

İktidar partisi haricinde muhalefette yer alan üç liste temsilcileri bu tarihi camii ile ilgili çözüm arayışına girmelerine rağmen Belediye Başkanı sayın Tsitiridis bu konuyu tartışmaya açmamakta ısrarlıdır.

Kısa bir süre önce yine şehir ve bölge planlamasında özel mülkiyete ait olan ve yol olarak gösterilen arsa sahibinin belediyeye sunduğu itiraz dilekçesi sonucunda belediye yönetimi itirazı haklı bulup vatandaşın mağduriyetini gidermiştir.

Aynı hassasiyetin bizim için hem tarihi hem manevi bir değeri olan Hemetli Cami’sine de gösterilmesini talep etmekteyiz. Nitekim bu tarz planlamalarda ilk önce kültürel faktörlerin göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Belediye başkanının azınlık için büyük önem taşıyan bu konunun tartışmaya bile açmamasını ve haklı talebimizi görmezden gelmesini muhalefetin çözüm arayışlarına rağmen belediye yönetiminin bu tavrını kınıyoruz.

Herhangi bir parti kimliği belirtmeden Avdira Belediyesi’nin Azınlık temsilcileri imzalarımızla sayın belediye başkanına tepkimizi göstermekteyiz.

Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini talep etmekteyiz.”

Basın Açıklaması imzalayan meclis üyeleri

Genel Meclis Üyeleri

Lütfü Çavuş Oğlu

Bülent Velioğlu

Ceylan Giritli

İlhan Giritli

Şaban Ömer

Mehmet Sami

Kadri Demir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz