Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İBRAHİM ŞERİF: “ANAOKULLARI ÇİFT DİLLİ OLDUĞU TAKDİRDE SORUN OLMAYACAK, AMA BUNUN DA...

İBRAHİM ŞERİF: “ANAOKULLARI ÇİFT DİLLİ OLDUĞU TAKDİRDE SORUN OLMAYACAK, AMA BUNUN DA AKSİNİ ASLA KABUL ETMİYORUZ”

16
0

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitim sorunları yıllardan beri olduğu gibi bu gün de  her şeye rağmen güncelliğinin korumaya devam ediyor ve bir an önce çözüme kavuşturulmayı bekliyor. Özellikle bir çocuğun ilk eğitim yılları olan anaokullarındaki sıkıntılar hala giderilmiş olmamakla beraber,  eğitim binalarının da kaderine terkedilmiş durumda olduğunu görüyoruz. Kaldı ki, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın anaokulları konusundaki tavrı; çifti dilli eğitimin olmasından yana ve bunun aksi yönündeki bir eğitim sistemini asla kabul görmüyor.

 

“Bu okullarda eğitim; çift dilli olmazsa bu okullar kesinlikle açılamaz”

Konuyla ilgili görüşlerini almak üzere Birlik gazetesi olarak Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif’i makamında ziyaret ettik. Başkan İbrahim Şerif bu konunun gayet açık ve net olduğunu, anaokullarda çift dilli bir eğitim sistemini kabul ettiklerini bunun aksini asla kabul etmeyeceklerini belirtti.

Ayrıca Yunanistan devleti tarafından inşa edilen Karacaoğlan, Basırlıköy, Çelebiköy ve Satıköy anaokullarına da değinen İbrahim Şerif; bu köylerden sadece öğrenci velilerin imzasıyla Karacaoğlan köyündeki anaokulun eğitime devam ettiğini, diğer üç köyde eğitimin yapılmadığı söyledi.

 

İbrahim Şerif şunları söyledi:

 

“Bu anaokullarında çift dilli eğitim sisteminin uygulanmadığı için, burada tek dilli eğitim verilmesini istemiyoruz. Tekrar ediyorum, bu okullarda eğitim; çift dilli olmazsa bu okullar kesinlikle açılamaz. Azınlık eğitimi büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Bu anaokullar çift dilli olduğu takdirde sorun olmayacak, ama bunun da aksini  asla kabul etmiyoruz.Türkiye’de azınlıklar konusunda bir çok atılımlar yapılmaya devam ediyor. Bizler de buna benzer adımların Yunanistan tarafından atılmasını umuyoruz. Bir de bizler bakanların da belediyemizi ziyaretlerinde hep şunu söylüyoruz. Bizlerin burada bir de ortaokula ihtiyacımız var. Bu Sirkeli yada Kozlukebir bölgesinde olur, bu önemli değil. Bu ortaokulun da Celal Bayar denginde bir okul olması gerekir. Çünkü bizim belediyemiz, %99’u Türk olan bir belediyedir ve bir ortaokula çok ihtiyacımız var.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz