Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BİR İNTİHAR DAHA, EY MİLLETVEKİLLERİ!!!! AZINLIK İNSANI NEDEN İNTİHAR EDİYOR BİLİYORMUSUNUZ? BEN...

BİR İNTİHAR DAHA, EY MİLLETVEKİLLERİ!!!! AZINLIK İNSANI NEDEN İNTİHAR EDİYOR BİLİYORMUSUNUZ? BEN BİLİYORUM!!!!

22
0

İki intihar vakasının üzerinden henüz 24 saat geçmeden bir acı haber de bu kez Rodop ilinin dağlık bölgesindeki Kezviran köyünden geldi. Kezviran köyünde ikamet eden Karaali ailesinin dört evladından biri olan 25 yaşındaki Cemil Karaali, dün akşam saatlerinde kendilerine ait hayvan damında kendini asarak yaşamına son verdi ailesi ve yakınlarını yasa boğdu.

Açıkça yazıyorum!

Batı Trakya’da Azınlık insanı ekonominin bozuk ve adeta felç olmuş düzeni içerisine sıkıştı kaldı. Hükümetin almış olduğu sert ekonomik yaptırımları neticesinde çifti ve hayvan besicilerin banka hesaplarına yatan destek primi paralarının büyük bölümü bankalar tarafından borçlara karşın tutulması intiharları tetikleyen en baştaki nedenlerinden biri olduğu kanısındayım. Korkarım ki bundan sonra da bu tür vakaların ardı arkası kesilmeyecek, aksine artacak.

Sayın milletvekilleri, siz hiç akşamları veya gündüzleri Batı Trakya Azınlık insanının yaşadığı köyleri geziyormusunuz? Gençlerle sohbet edip en büyük sorunlarının ne olduğunu sordunuz mu? Lütfen çıkın da cevap verin. Bu insanlar sizin artık devreye girerek partinizin Başkanına, Başbakan’a ve Bakanlara karşı ağzınızı birazıcık olsun açmanızı bekliyor. Yapabilirmisiniz veya yapacakmısınız?

Siz nerelerdesiniz? Nerede dolaşıyorsunuz? Batı Trakya gerçeklerini biliyormusunuz, yaşıyormusunuz? İntiharlardan haberiniz var mı? bu soydaşlarımızın neden intihar ettiğini bir an olsun düşündünüz mü hiç? Daha çok soru veya soruları sıralayabilirim ama nafile, sizin umurunuzda değil anlaşılan.

Siz, ağzınızı açıpta Başbakan’a Bakana veya ilgili kurumlara buranın gerçeklerini anlatmakta acizsiniz, yazık çok yazık. Bu Azınlık insanı güvendi ve oyu’nu size verdi. Siz ise karşılığını suskunluğunuzla veriyorsunuz.

Ancak sözde “Pontus Soykırımı” veya “Küçük Asya Felaketi” etkinliklerinde baş sıralarda saf tutuyorsunuz, bunu gördük ve biliyoruz. Eeee, tabii ki siyasi ideolojiniz Azınlık insanının yaşamı ve geçiminin önceliğinde yer alıyor ne de olsa. Bir zamanlar Yunanistan’da Kraliyet yönetimi vardı, o zaman şöyle bir deyim vardı bilirsiniz, “PSOMİ KE ELİA, KE KOÇO VASİLİA” derlerdi. Sizin siyasi ideolojinizde ne diyorlar bilmiyorum, kaldı ki bilmekte istemiyorum. O size kalsın, Azınlık insanının dertleri ve anaların, babaların, eşlerin ve geriye kalan yetimlerin acıları da bize kalsın. Bir nebze olsun acılarını paylaşmaya gayret ediyoruz bu satırları yazarak. Nasıl olsa sizin yapacağınız bir şey yok anlaşılan. Ağzınızı bıçak açmıyor. Ama unutmayın! Bu intiharlardan siz de bir gün gelecek vijdan azabı duyacaksınız. Eğer birazıcık vijdanınız varsa eğer.    

Şunu dahi demekte acizsiniz ve cesaret edipte diyemiyorsunuz; “sayın Başbakan Batı Trakya’da Azınlık insanımızın durumu vahim, soluk alamıyor, bittik” deyin ve şunları sıralayın gitsin. Eğer yapabiliyorsanız.

Sağlık Sigortalarını ödeyemiyorlar.

Elektrik parasını ödeyemiyorlar.

Su parasını ödeyemiyorlar.

Araç siğortalarını ödeyemiyorlar.

Araç pulu vergisini ödeyemiyorlar.

Traktörlerine mazot parası yok.

Kış geldi yakıt, ekmek yemek lazım.

Domuruköy ve o civar köylerde geçtiğimiz aylarda sel felaketleri yaşandı, zarar gören ailelere 1 euro yardım verilmedi, genç evli kardeşlerimizin evleri sular altında kalarak eşyaları çöpe gitti. ELGA halen tarlalarda zarar tespiti yapmadı, ne zaman yapacak?

İnsanımızın yılda bir veya iki defa aldığı para hangi birine yetecek, ki onu da alamıyorlar çünkü Bankalar ve Maliye son kuruşuna kadar HEP BİRLİKTE ÇIKARDIĞIMIZ YASALAR GEREĞİ gasp ediyor”

Hepiniz konuşun sayın MİLLETVEKİLLERİ. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz