Ana Sayfa Batı Trakya Haberler B.Trakya Video Haber “Boykota Herkes Katılmalıdır”

“Boykota Herkes Katılmalıdır”

3
0

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, BİRLİK Gazetesi’nden İlhan Tahsin’e Batı Trakya’da Türk Azınlığın eğitimdeki sorunları ve Encümenler Birliği’nin 17 Aralık günü gerçekleştireceği boykot kararına ilişkin çok özel açıklamalarda bulundu. Aydın, “Geleceğimizi ipotek altına almak isteyenlere karşı “DUR” demek istiyoruz. Buna “DUR” diyebilmek için de bu boykota herkes katılmalıdır” ifadelerini kullanıyor.

“Buna “DUR” diyebilmek için de bu boykota herkes katılmalıdır”

“Azınlık eğitimi olarak yıllardır büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. Bugün itibariyle sadece Cuma hakkı meselesini konuçuyoruz, ama bu aslında bir hak gaspıdır, hakkımızın gaspıdır. Bu Cuma meselesi bizim Azınlık okullarımızın temel bir hakkıdır. Bugüne kadar sorun olmayan bu hak, bugün itibariyle ne için sorun olmuştur.

Fakat bunun ötesinde, eğitimin içerisinde bir sürü problemimiz var. Encümenler Birliği, bu hak gaspından sonra 17 Aralık Cuma günü bir eylem kararı aldı. Biz Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) olarak, Encümenler Birliği’nin 17 Aralık boykot kararını sonuna kadar destekliyoruz ve tüm Encümenleri, velilerimizi bu boykota katılmaya davet ediyoruz. Çünkü hakları bir yerden vermeye başladığınızda bunun ardı kesilmez.

Dolayısıyla biz artık buna “DUR” demek istiyoruz. Geleceğimizi ipotek altına almak isteyenlere karşı “DUR” demek istiyoruz. Buna “DUR” diyebilmek için de bu boykota herkes katılmalıdır diye düşünüyorum.”

Daha fazlasını videodan izleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz