Ana Sayfa Batı Trakya Haber Bostancı: “Devletin Azınlık Eğitiminde Sergilediği Tutum Kabul Edilemez”

Bostancı: “Devletin Azınlık Eğitiminde Sergilediği Tutum Kabul Edilemez”

2
0

“Devlet yetkilileri geçmişte olduğu üzere son zamanlarda da azınlık eğitimi ile ilgili kabul edilemez uygulamalar sergilemektedir.”

Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Başkanı Hüseyin Bostancı, Cuma günü yapılan eğitim eylemini desteklediklerini söyledi.

GÜNDEM Gazetesi’ne konuşan Bostancı, yetkili mercilerin keyfi uygulamaları bırakarak azınlıkla diyalog kurması gerektiğini vurguladı. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın yaklaşık yüz yıldır eğitim alanındaki haksızlıklarla mücadele ettiğini kaydeden BAKEŞ Başkanı Bostancı, azınlık eğitimindeki hassasiyetlere saygı gösterilmesini istedi.

Bostancı şunları söyledi: “Bizler BAKEŞ olarak Encümenler Birliğinin almış olduğu eylem kararına tamamen katıldığımızı belirtiriz. Devlet yetkilileri geçmişte olduğu üzere son zamanlarda da azınlık eğitimi ile ilgili kabul edilemez uygulamalar sergilemektedir. Batı Trakya Türk Azınlığı eğitim konusunda yaklaşık yüz yıldır yapılan haksızlıklarla mücadele etmektedir. İkili antlaşmalara göre eğitim özerkliği olan azınlığın eğitim konusundaki hassasiyetlerine ülke yöneticilerinin saygı göstermesini bekliyoruz.”

Bostancı, kurum olarak Trakya Kalkınma Komisyonu’na da azınlığın eğitimiyle ilgili beklentilerini sundukları hatırlatarak, “BAKEŞ olarak Trakya Kalkınma Komisyonu’na da Türk azınlığın eğitimi konusunda tavsiyelerimizi yazılı olarak sunmuştuk. Bugün de aynı düşünceleri taşıdığımızı belirterek devlet yetkililerinin Batı Trakya Türk Azınlığının özerk eğitim yapısına, dini, milli ve kültürel değerlerine, anadil Türkçe’nin temel eğitiminin her seviyesinde koşulsuz sağlanmasına destek vermesini talep ediyoruz. Bu konuda yetkili mercileri keyfi uygulamaları bırakarak azınlıkla samimi bir diyaloğa davet ediyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz