Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BOSNA SANCAK KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİLER

BOSNA SANCAK KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİLER

22
0

Rumeli Türk Dernekleri Fedeasyonu yöneticileri üye dernekleri ziyaret kapsamında ilk olarak Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret ettiler.

Ziyarete Federasyon Başkanı Kerim Erden, Başkan Vekilleri Av.Necmettin Hüseyin ve Fahri Vatansever, Genel Sekreter Dr.Sebahattin Meriç, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof.Dr.Adem Fazlıoğlu ve Fikret Hacı, Denetim Kurulu Üyesi Musa Yurt katıldı.

Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zahit Büyükbayrak, Bosna Sancak Dostları Vakfı Başkanı Saffet Erdem, dernek yönetim kurulu üyeleri ile gençlik ve kadın kolları yöneticilerin hazır bulunduğu ziyarete Zahit Büyükbayrak açılış konuşması yaptı.

Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği hakkında bilgi veren Büyüksaraç Federasyonun misyonu ve geçmişteki çalışmalarından da üyelere bilgilendirmelerde bulundu. Sonrasında ziyarete gelen federasyon yöneticilerini tanıttı.

Devamında Federasyonda Göçmenlere Yardım Derneğini temsil eden Başkan Vekili Fahri Vatansever’e söz verdi. Fahri Vatansever de hem federasyon olarak hem de Göçmenlere Yardım Derneği olarak yaptıkları çalışma ve faaliyetlerden bahseder bilgilendirmelerde bulundu.

Devamında söz alan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve Federasyon Başkan Vekili Av. Necmettin Hüseyin’de BTTDD Genel Merkezi, 13 Şube, 4 Temsilcilik, 2 Vakıf ve 2 Spor Kulübü ile birlikte tek çatı olarak Türkiye genelinde yürüttükleri çalışma ve aktiviteler hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, geçtiğimiz hafta içinde 7 ilde 9 aktivite ile Batı Trakya Türkleri olarak “29 Ocak Milli Direniş Günü”nün 28. yılını kutladıklarını belirti.

Son olarak söz alan Rumeli Türk Dernekleri Federasyon Başkanı Kerim Erden, federasyonda yer alan üç derneğin uyumlu çalışmasının güzelliğini ve bundan sonra daha aktif bir yapı çizmek gerektiğini belirterek, üye dernekler güçlü ve yol belirleyici dernekelerdir, federasyonunda aynı  görüntüye sahip olması için yönetim olarak ciddi çaba sarf edeceklerini belirtti.

Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimi ağırlamada RTF Başkanı Kerim Erden, Başkan Vekilleri Av.Necmettin Hüseyin ve Fahri Vatansevere ziyaret nedni ile birer çiçek takdim etti.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz