Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BİNLERCE VATANDAŞ DEDEAĞAÇ’TA ALTINA “HAYIR” DEDİ

BİNLERCE VATANDAŞ DEDEAĞAÇ’TA ALTINA “HAYIR” DEDİ

19
0

Dedeağaç iline bağlı Güreci bölgesinde başlatılan altın arama çalışmalarına tepki gösteren bölge halkına 4 Mart 2013 Pazartesi günü Dedeağaç’ta düzenlenen protesto gösterisine farklı illerden katılan binlerce vatandaş da destek verdi. Gösteriye katılan vatandaşlar tek bir ağızdan altına hayır dedi.

Rodop- Evros Altın Karşıtı Komisyon’un öncülüğünde düzenlenen protesto gösterisine Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’ne bağlı her ilden katılım oldu. Bölge halkının sesi olmak için Dedeağaç Belediyesi önünde toplanan binlerce vatandaşı yerel yöneticilerde yalnız bırakmadı.

Protesto gösterisine katılarak bölge halkına destek verenler arasında Rodop Milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Ayhan Karayusuf, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Aris Yanakidis, eyalet Dedeağaç Belediye Başkanı Evangelos Lambakis, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Gümülcine Belediye Başkanı Giorgos Petridis, Maronya Belediye Başkanı İoannakis İlias’ın yanı sıra eyalet ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Siyasetçilerin haricinde gösterilere çok sayıda sivil toplum kuruluşları başkanları ve yöneticileri de destek verdi.

Dedeağaç Belediyesi önünde yapılan protesto gösterisi ilk olarak partilerin yerel örgütleri tarafından hazırlanan ve bölge halkına destek veren yazılar katılımcılara okundu. Daha sonra bazı öğrenciler konuşma yaparak altın madenlerinin açılmasına karşı olduklarını belirttiler. Ardından Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Aris Yanakidis ve Dedeağaç Belediye Başkanı Evangelos Lambakis halka hitaben birer konuşma yaptılar. Yöneticiler altına karşı olduklarını vurgulayarak, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın bölge halkının tepkisine kulak vermesini istediler. Bölgenin yerel yöneticilerin yanı sıra gösteriye SİRİZA Partisi Halkidiki Milletvekili Katerine İgleci de katıldı. Altına karşı Halkidiki halkının yaptığı gösterilerden ve verdikleri mücadeleden bahseden İgleci, altının bölgeye vereceği zararlardan bahsetti ve buraya altına karşı verilen mücadeleye destek vermek için Dedeağaç’a geldiğini belirtti.

Konuşmalardan sonra altına karşı olan sivil toplum kuruluşların isimleri tek tek okundu. Altına karşı sadece bölge insanının değil, çok sayıda sendikanın, derneklerin, kooperatiflerin ve okulların da karşı olduğu görüldü. Protesto gösterisinde sık sık sloganlar atıldı. Ayrıca, gösterilere katılan binlerce kişiden de Atina’ya gönderilmek üzere imza toplandı. Protesto gösterisi binlerce kişinin yaptığı tepki yürüyüşü ile sona erdi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz