Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BİLİŞÖTESİ ÖĞRENME STRATEJİLERİ” KONULU SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLECEK

“BİLİŞÖTESİ ÖĞRENME STRATEJİLERİ” KONULU SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLECEK

22
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Tanıtım ve Rehberlik Kolu, “Bilişötesi Öğrenme Stratejileri” konulu bir sunum gerçekleştirilecek.

DAVETİYE-DUYURU

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Tanıtım ve Rehberlik kolu, çalışmaları kapsamında, 8 Mart Cuma günü “Bilişötesi Öğrenme Stratejileri” konulu bir sunum gerçekleştirecektir. Tüm öğrenciler davetlidir.

Tarih: 8 Mart 2019 Cuma

Saat: 13:00

Yer: Batı Trakya Azınlığı

Yüksek Tahsilliler Derneği

Merkez Lokali

 

Özet:

Bilişötesi öğrenme stratejileri genel olarak bireyin kendi öğrenme biliş sistemi, yapısı ve çalışması hakkındaki bilgisidir. Öğrenme sürecinin etkinleştirilmesi için öğrencinin bilişötesi öğrenme stratejilerinin durumu ve düzeyi hakkında bilgi sağlayacak bir ölçme aracına ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu çalışmada bir Bilişötesi Öğrenme Stratejileri Ölçeği geliştirilmesi amaçlanmıştır. Ölçeğin geçerlik ve güvenirlik çalışması için; normal dağılım analizleri, faktör analizi, iç tutarlık katsayısı, madde-toplam korelasyon katsayıları ve ayırt edici geçerlik analizleri yapılmıştır. Araştırmaya 655 üniversite öğrencisi katılmıştır.

Yapı geçerliği sonuçları ölçeğin toplam varyansın %45’ini açıklayan dört faktör yapısına sahip olduğunu göstermiştir. Yapılan tüm analizler sonucunda ölçeğin üniversite öğrencilerinin bilişötesi öğrenme stratejilerini ölçmede geçerli ve güvenilir bir ölçme aracı olduğu saptanmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz