Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BİRLİK GAZETESİ’NİN “TÜRKÇE DERS KİTABI HALEN VERİLMEDİ!” HABERİ SES GETİRDİ

BİRLİK GAZETESİ’NİN “TÜRKÇE DERS KİTABI HALEN VERİLMEDİ!” HABERİ SES GETİRDİ

14
0

BİRLİK Gazetesi’nin dünkü “TÜRKÇE DERS KİTABI HALEN VERİLMEDİ!” haberi büyük ses getirdi ve veliler BİRLİK Gazetesi’ni mejaj yağmuruna tuttular.

Dünkü haberimizde,  2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılını’n yarısına gelinmesine rağmen bazı Azınlık Okullarına 1.Sınıf Türkçe ders kitaplarının verilmediği, öğrencilerin Türkçe dersine halen fotokopi ile devam ettiğini duyurmuştuk. Bunun üzerine olay büyüdü ve yüzlerce çocuk anne babalarından gazetemize mesaj yağdı.

Gelen mesajlardan bazıları:

“İlhan Bey, yeni gelen Türkçe ders kitapları sadece birici sınıf değil hiç bir sınıfa verilmedi. Bazı okullarımızda durum daha da vahim, fotokopi makineleri de bozuk..!”

“Sadece bir okulda olsa canım kurban, köylerdeki okullarda da sorun var. Yeter artık çocuklarımızın geleceği ile oynamasınlar politikacılarımız.”

“Siz gazeteciler var ya, her yıl çocuklarınızı Azınlık okullarına gönderin diyorsunuz. Bu okullara mı gönderelim? kitaplar gelmiş diye yazıyorsunuz ama nedense verilmiyor. Bunu araştırın masa başında oturacağınıza. Ama nasıl olsa paracıklar cup cebe. Hadi gidin oradan be.”

“Senenin yarısına geldik çocuklarımız halen kitaplarını alamadı, bu nasıl eğitim? Maria ve Yannaki kitabını daha senenin başında aldı, ama nedense memet ve Ayşe halen 2014 yılında fotokopi ile Türkçe ders yapıyor. Bu mu hak, hukuk, eşitlik ve adalet, yazıklar olsun.”

“Uyumaya uyutulmaya devam. Hangi Azınlık eğitiminden bahsediyorsunuz? yok olandan mı? hadi gğldürmeyin beni.”

“Bravo İlhan aga, sen de yazmasan bunları kimsenin haberi olmacak. İyi ki yazıysın da haberimiz oluyu bazı şeylerden. Milletvekilleri Atina’da kave içiyler galiba. Gelsinler bizim küye oy isteme bakalım bu sefer.”

“Bu konuya duyarlı yaklaşıp olaya gazetenide yer verdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum bir anne olarak. benim çocuğumda Türkçe kitabına kavuşamadı henüz. İnşallah hebriniz ses getirir ve birileri oturdukları yerlerinden kıpırdarlar.”

“Diğer Azınlık gazeteleri ne yapıyor? salla başını al maaşını mı? neden bu konuyu gündemlerine almadılar? artık haftalık konserve haberlerle gazete istemiyoruz Batı Trakya’da. Bravo İlhan, çocuklarımızın sesi oldun, tebrikler sana. İşte gazetecilik budur.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz