Ana Sayfa Batı Trakya Haber Bir Yanda Selanik, Diğer Yanda Gümülcine Yorum Sizin!

Bir Yanda Selanik, Diğer Yanda Gümülcine Yorum Sizin!

1
0

BİRLİK Gazetesi yazınca adeta kıyamet kopuyor, değişik çevrelerce hakaret, taciz ve tehditlere maruz kalıyoruz. Ancak biz doğru olanı, eşit olanı göstermeye çalışıyoruz. Adaletli ve eşit bir uygulama ve yaklaşım oluncaya kadar da mücadeleye devam edeceğiz.

Yunan basınının “Face News” haberlerle yaptığı gibi değil, kendi yağımızla kavrulurken, belgeleriyle haksızlıkların karşısında durmaya ve bunları okuyucuya aktarmaya özen gösteriyoruz. Burada bir şeylerlerin yanlış gittiğini ve kasıtlı yapıldığını haykırıyoruz.

Gelin şimdi sizi dün gece Selanik’te yaşananlara götürelim. Bölgede polis varlığına aldırış etmeyen Selanikliler Aristoteles Meydanı’nı doldurdu. Koronavirüs yasaklarını dikkate almayan büyük küçük demeden Aristoteles Meydanı’nı dolduran binlerce Selanikli vatandaş, polisin uyarılarına aldırış etmeden Noel bayramı öncesinde kendini dışarıya attı.

Selanik ve Yunanistan’ın birçok kentinde benzeri manzaralar yaşanırken, Batı Trakya’da özellikle de Gümülcine’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde Koronavirüs yasakları uygulaması kapsamında polisler adeta kuş uçurtmuyor.

Bu fotoğraf karesinde Gümülcine’deki tarihi Eski Cami’yi görüyorsunuz. Caminin önünde bir orta yaşlı soydaşımız maskesi olmasına rağmen, polisin kontrolüne maruz kaldı ve 300 euro para cezasına çarptırıldı. Gerekçesi ise maske ile burnunu kapatmamış. Sadece ağzı kapalıymış.

Uyarı yerine 300 euro para cezası. Fotoğrafta da göründüğü gibi polis memurunun da burnu maske ile kapalı değil. Ama o bir polis…. Bu örnek sadece yüzlercesinden bir tanesi. Daha neler var, Gümülcine’nin Türk mahallelerinde ve Türk köylerinde artık orasını siz düşünün.

Bir yanda Selanik Aristoteles Meydanı’ndaki vatandaşlar ve polislerin Seyr-ü sefa rahatlığı, diğer yanda da Gümülcine’deki tarihi Eski Cami’nin önündeki Emniyet Teşkilatı mensuplarının Azınlık insanına karşı yaşlı genç demeden gösterdiği gerçek yüzü. Yorum sizin ancak, Batı Trakya’da “Yasalar Önünde Eşitlik” (İsonomia İsopolitia) uygulaması bu olsa gerek.

“Yasalar Önünde Eşitlik” (İsonomia İsopolitia)

Eski Başbakanlardan rahmetli Kostas Miçotakis, 1991 yılında “Yasalar Önünde Eşitlik” (İsonomia İsopolitia) uygulamasını başlattığını söylemişti.

Hatırlanacağı üzere 7 Temmuz 2019 Milletvekilleri seçimleri öncesinde Gümülcine’ye gelen YDP Partisi Genel Başkanı şimdiki Başbakan Kiriakos Miçotakis, harfi harfine, noktası virgülüne kadar şöyle demişti: “Kostas Miçotakis’in buraya (Batı Trakya) vermiş olduğu bir katkıyı hatırladım. Bölgede “Yasalar Önünde Eşitlik” (İsonomia – isopolitia) yı o başlatmıştı. Bu siyaseti ben de 7 Temmuz’dan sonra devam ettireceğim” demişti Başbakan Kiriakos Miçotakis.

Hatırlatalım! dedik Sayın Başbakan Miçotakis….Olur ya hepimiz insanız, belki UNUTABİLİRİZ!!!

Hadi Milletvekiliniz Stilyanidis ve diğer partilerin Milletvekilleri  burada olup bitenleri ve polisin oldukça ayrımcı denilebilecek davranışlarını size aktarmıyor olabilir, siz bari BİRLİK okuyun ki haberiniz olsun!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz