Ana Sayfa Batı Trakya Haberler Bir Haber Ancak Bu Kadar Çarpıtılır

Bir Haber Ancak Bu Kadar Çarpıtılır

7
0

Bir haber ancak bu kadar çarpıtılır; “Hava Kuvvetleri DEB ve Ankara’ya Mesaj Gönderdi.”

Bugün, Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne ait 2 adet F-4E Phantom savaş uçağı İskeçe’nin dağlık bölgesi Dolaphan köyü üzerinden uçtu, Yunan basını olayın gerçek yüzünü çarpıtarak yine saçmaladı.

Bugün 2 adet F-4E Phantom ağır bombardıman uçağı, Mora’da (Peloponisos) Andravida’da bulunan 117. Hava Üssü’nden havalandı, İskeçe ve Gümülcine semalarına kadar gelerek Dolaphan köyü ve ortaokul üzerinde birkaç tur attı. Öğrenciler okul bahçesine çıkarak iki uçağın pilotunu, ellerinde Yunanistan ve Avrupa Birliği’nin bayraklarını sallayarak selamladı.

Yunan basını bu yaşananlara, “Hava Kuvvetleri DEB ve Ankara’ya mesaj gönderdi” diye başlık attı. Bununla da yetinmeyen Yunan basını, DEB Partisi’nin Avrupa Parlamentosu seçimlerindeki başarısını ve sonrasında Genel Başkan Çidem Asafoğlu’nun sarf ettiği sözleri bu haberle süsleyerek bu şekilde okuyucularına servis etti.

İşin gerçek yüzü başka.

Oysa bu uçuş önceden planlanmış bir eğitim uçuşuydu ve okul çocuklarına 117. Hava Üssü komutanları ve pilotları tarafından verilen bir ziyaret sözüydü.

Dolaphan Ortaokul çocukları geçtiğimiz Mart ayında Andravida’ya bir okul gezisi gerçekleştirmişlerdi. O zaman da 117. Hava Üssü komutanları ve pilotları tarafından misafir edilmiş, öğrencilerle komutanlar ve pilotlar arasında bir arkadaşlık bağı oluşmuştu. İşte o zaman komutanlar ve pilotlar uygun bir zamanda bölgeye eğitim amaçlı bir uçuş programlanması halinde okul üzerinden uçakla geçerek kendilerini selamlama sözü vermişlerdi. İşte bugünkü uçuşun asıl amacı bu sözün yerine getirilmiş olmasıdır.

Ancak her fırsatta Yunanistan ile Türkiye arasında savaş çığırtkanlığı yapan bir bölüm Yunan medyası, bu güzel haberi okuyucularına tüm doğrularla duyurmak yerine şu başlığı atmaktan geri kalmadı.

“Hava Kuvvetleri’nin yüksek sesli mesajı: 2 adet F-4E’nin Pomak köyleri üzerinden uçuşu – öğrenciler ve vatandaşlar Yunan bayraklarını kaldırdı.”

Dolaphan’da bugün yaşananları bu 3 videodan izleyebilirsiniz. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz