Ana Sayfa Avrupa | Balkanlar BioNTech-Pfizer Aşısını Yapan İki Kişi Öldü

BioNTech-Pfizer Aşısını Yapan İki Kişi Öldü

2
0

İngiltere’de yapılmaya başlanan BioNTech-Pfizer aşısına ABD’de acil kullanım yetkisi için başvurulan Gıda İlaç Dairesi’nden (FDA) ilk açıklama geldi.

Açıklamada iki dozlu aşının uygulandığı grupta, obezite sınır çizgisinde ve daha önce ateroskleroz (damar sertleşmesi) geliştirmiş bulunan bir gönüllünün ilk dozun yapılmasından üç gün sonra öldüğü aktarıldı.

Açıklanan belgelere göre, aşı olan her iki gönüllü de 55 yaşın üzerindeydi. Bunlardan biri aşının ikinci dozunu aldıktan 60 gün sonra kalp yetmezliği geliştirdi ve üç gün sonra da öldüğü belirtiliyor.

BioNTech’in geliştirdiği, Pfizer’in üretip dağıttığı Koronavirüs aşısına ABD’de acil kullanım yetkisi için yapılan başvuruyla ilgili ilk açıklamayı yapan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), koydukları acil kullanım kurallarına aşının uyumlu olduğunu duyurdu.

Sputnik’in haberine göre FDA, BioNTech-Pfizer aşısının 16 yaşından küçükler, hamileler ve bağışıklık sorunu olan kişiler için güvenli olduğu sonucuna varmak için şimdilik eldeki verilerin yeterli olmadığını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz