Ana Sayfa Batı Trakya Haberler Binlerce kişi Kurbantepe Yağmur Duasında Buluştu

Binlerce kişi Kurbantepe Yağmur Duasında Buluştu

53
0

Batı Trakya’da Rodop ilinin Kozlukebir (Arriana) Belediyesi’ne bağlı Menetler ve Değirmendere köylerinin 9 yılda 9 kurban keserek düzenledikleri Kurbantepe yağmur duası yoğun bir katılımla gerçekleşti.

9 Yılda bir Menetler köyünün kuzeyinde bulunan Kurbantepe olarak bilinen dağın zirvesinde yapılan yağmur duası etkinliği bu yıl havanın yağışlı olmasından dolayı Menetler ve Değirmendere köyleri camilerinde gerçekleşti. Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in de belirttiği üzere havalar yağışlı gittiğinden dolayı yağmur duası değil, şükür duası olarak değiştirildi.

İlk olarak kürsüye gelen Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Menetler ve Değirmendere köyleri halkına bu etkinliği düzenlediklerinden dolayı teşekkür etti. Müftü İbrahim Şerif şu ifadeleri kullandı.

“Mutluyuz, sevinçliyiz. Yağmur olması sebebiyle etkinliğin Menetler Camisinde yapılmasını kararlaştırdık. Çok güzel oldu ki Allah razı olsun. Bizim niyetimiz ve de iki köyün insanlarının niyetleri halisti. Allah gönüllerimizden geçenleri bildiği için bir haftadan beri çok güzel rahmet oldu. Mutluluğa erdik. Dolayısıyla da şimdi yağmur duası değil, şükür duası yaparak Allah’a binlerce defa şükürler olsun diyeceğiz.”

Menetler köyü camisi içinde gerçekleştirilen etkinliğin sunuculuğunu Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet yaptı. Etkinlik Edirne Selimiye Camii İmam Hatibi ve Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Alp Can Çelik’in muhteşem sesiyle okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Devamında selamlama konuşmalarına geçildi ve ilk olarak sözü Değirmendere köyünden din görevlisi Salih Molla Salih aldı ve etkinliğin neden yapıldığı konusunda detaylı bir açıklama yaptı.

Sırasıyla cami içindeki kürsüye Batı Trakyalı hemşehrimiz T.C. Eski Başbakan Yardımcısı ve halen İnsan Hakları Komisyonu Başkanı olan AK Parti milletvekili Hakan Çavuşoğlu geldi. Hakan Çavuşoğlu konuşmasına Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladı. Çavuşoğlu, “sizin ayağınıza diken batsa, bizim kalbimize hançer saplanır” diyerek bir kez daha Batı Trakyalı kardeşlerini ne kadar sevdiğini açıkça göstermiş oldu.

Hakan Çavuşoğlu özetle şunları dile getirdi.

“Sizleri çok seviyoruz, iyi ki varsınız, iyi ki burada tarihin bir emaneti olarak, buralarda varlık gösteriyorsunuz.”

“Bizlere düşen görev bu ülkenin en iyi vatandaşları olmak, buna karşılık olarak da Yunanistan devletinden eşit vatandaşlık statüsünde bizlere yaşama hakkını sunabilmektir. Bizim her zaman buradaki yasalara uymamız gerekir. Bizler burada birer Müslüman Türk Azınlığı olarak bulunuyoruz. Dolayısıyla bizlerin burada iki ayaklı yürüyüşümüz söz konusudur. Bir tarafımız Müslüman, diğer taraftan da etnik kimliğimiz Türk’tür.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her zaman için sizlerin halini, hatırını, buradaki varlığınızı hesap ederek ve düşünerek bir yönetim tarzı ortaya koyuyor. Biz biliyoruz ki, sizlerin ayağınıza bir diken batsa, bizim yüreğimize hançer saplanır. Siz bir dertlenirseniz, bizler de bunun kat ve kat üstünde dertleniriz. Sizler için yapabildiklerimiz vardır, yapamadıklarımız vardır. Samimiyetimizde size olan düşüncemizde size gösterdiğimiz yakınlıktan hiçbir zaman için eksiklik olmayacaktır. Son olarak sizlere aslen Değirmendere köyünden bildiğimiz Halit Eren’in kucak dolusu selamlarını iletiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Allah huzurunuzu ve mutluluğunu daim eylesin. Sizleri çok seviyoruz, iyi ki varsınız, iyi ki burada tarihin bir emaneti olarak, buralarda varlık gösteriyorsunuz.”

Son olarak kürsüye T.C. Eski Bakanlarından Batı Trakyalı Cavit Çağlar geldi. Cavit Çağlar yaptığı konuşmasında özetle şunları belirtti.

“Müslümanlığı Dünya’da en iyi yaşayan biz Türkleriz”

“İki günden bu yana Batı Trakya’yı geziyoruz ve iyi ki gelmişiz. Dün Kızılağaç’a gittim ve dedemin kuyularını ve tarlalarını gördüm. Ancak hiçbir şey önemli değil. Buradaki insanlar önemli. Burada güzel insanlarımızı, kardeşlerimizi, dostlarımızı gördük. Allah, ülkemizi ve insanlarımızı muhafaza etsin, diyorum. Müslümanlığı dünyada en iyi yaşayan biz Türkleriz.

Sizin misafirperverliğinize çok teşekkür ediyorum. Sizin bölgenizden iyi ki bir Hakan çıkmış. Kendisi Türkiye’de ve Bursa’da çok başarılı. Sayın Cumhurbaşkanımız da kendisini çok sever. Benim de Cumhurbaşkanımızla iyi diyaloglarım vardır. Kendisini severim ve sayarım. Ben 3 dönem milletvekilliği ve Bakanlık yaptım. O günün şartları bugün çok değişti. Yeri geldiğinde, haklı olduğu konularda bizim Cumhurbaşkanımız diklenebiliyor. Bu bizi, Türkleri, burada ve dünyanın başka yerlerinde yaşayan Müslüman-Türklerin güvencesinin Türkiye olduğunu daha da iyi görüyoruz.”

“Yunanistan Devleti’nin getirdiği kanunlara çok güzel uyuyorsunuz.”

“Yunanistan Devleti’nin getirdiği kanunlara çok güzel uyuyorsunuz. Ancak Azınlıkların bazı hakları da vardır. Dünya artık değişti. Bazı konularda bizler de onlara fazlasıyla yaklaşım gösteriyoruz. Onların da bazı konularda bizlere yaklaşım göstereceklerine inanıyorum, ki Hakan kardeşim bunun takipçisidir. Atina’da cami yapılıyor. Çipras Türkiye’ye geldiğinde Heybeliada’ya açtık. Karşılıklı iyi hoşgörülü biçimde birbirimize sarıldığımız takdirde onlar da, bizler de, sizler de rahat edersiniz. Şunu bilin ki, Türkiye her zaman yanınızda, arkanızda. Öz vatanınız var. Yunanistan’da ise Azınlık olarak yaşamaya devam edeceksiniz. Dedelerimizin emanet ettiği toprak öyle kolay bırakılıp ta gidilecek yerler değildir.”

Son olarak etkinlik Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm’ün yaptığı kısa konuşma ve şükür duası ile son buldu. Programın sonunda da katılımcılara ayran ve etli pilav ikram edildi.

Yoğun bir katılımın olduğu etkinliğe T.C. Eski Başbakan Yardımcısı ve halen İnsan Hakları Komisyonu Başkanı olan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Eski Bakanlardan Cavit Çağlar, Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, BAKEŞ Başkanı sabık Milletvekili Ahmet Hacıosman, Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Bursa Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Emin Latif, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ve aynı zamanda Avrupa Parlamentosu Milletvekili adayı Başkanı Hüseyin Baltacı, Kozlukebir Belediyesi Başkan adayları Erdem Hüseyin ve İbrahim Şerif, Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Murtaza, Eyalet Meclis Üyeleri Mustafa Katrancı, Ahmet İbram, İsmail Hüse Mustafa, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet’in yanısıra diğer sivil toplum kuruluşlarının Başkan ve temsilcileri katıldı.

Konuşmaları videodan izle: https://www.dailymotion.com/video/x75tpt0

Video İzle: https://www.dailymotion.com/video/x75uzx1

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz