Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BİNLERCE ÇİFTÇİ SİNTAGMA MEYDANI’DA HÜKÜMETİN TARIM POLİTİKALARI İÇİN EYLEM YAPTI

BİNLERCE ÇİFTÇİ SİNTAGMA MEYDANI’DA HÜKÜMETİN TARIM POLİTİKALARI İÇİN EYLEM YAPTI

19
0

Atina’nın Sintagma Meydanı’nda tarım sektöründeki çiftçiler 18 Çarşamba günü geniş eyleme gittiler.

Eyleme tarım sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların yanında binlerce kişi katıldı. Batı Trakya’dan eyleme destek verenler arasında Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat ve yöneyim kurulu üylelerinin yanı sıra, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet de yer aldı.

Atina’da çiftçiler polisle çatıştı Yunanistan‘da, hükümetin reformlar çerçevesinde tarım sektörüne yönelik vergileri artırmasını ve sosyal güvenlik koşullarına getirdiği değişiklikleri protesto emek için toplandı. Değişik şehir ve sivil toplum örgütlerinin katılımın büyük olduğu toplantıda rodop ilinide kooperatif ve dernekler temsil etti .Potami Partisi Milletvekili Av. İlhan Ahmette bu toplantıya katıldı .ERT ve diğer kanallara konuşan İlhan Ahmet bu protestonun çok yerinde ve haklı olduğunu ve bu yürüyüşün ve protestonun bir ilk mesaj olarak algılanması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Başkent Atina’da, Sintagma Meydanı‘ndaki Maliye Bakanlığı binasının önünde toplanan çiftçilere, parlamentoya girmek istemeleri üzerine polis müdahale etti. Göstericiler polise taş, portakal ve şişe fırlatırken, polis göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanarak karşılık verdi.Bu arada, çiftçilere destek için Sintagma Meydanı‘na gelen Halk Birliği Partisi (Laiki Enotita) lideri Panayotis Lafazanis göstericilerin saldırısına uğradı. Göstericilerin sözlü sataşmalarda bulunarak su şişeleri fırlattığı Lafazanis, meydanı terk etti.Olaylarla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.Çiftçilerin gösterileri nedeniyle kent merkezi uzun süre trafiğe kapandı.Atina’da, çiftçi, hayvancılık ve balıkçılık federasyonlarının çağrısıyla gerçekleştirilen gösterilere ülkenin birçok yerinden gelen yaklaşık 9 bin kişinin katıldığı belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz