Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BEREKET KONVOYU” HEMETLİ KÖYÜNDE BİNLERCE KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ VERDİ

“BEREKET KONVOYU” HEMETLİ KÖYÜNDE BİNLERCE KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ VERDİ

10
0

Türkiye’den İstanbul Bayrampaşa Belediyesi tarafından yürütülen “Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi” çerçevesinde geleneksel iftar programı bu yıl da Batı Trakya’da iftar sofraları kurdu.

İlk olarak Rodop ilinin kozlukebir belediyesine bağlı Hemetli köyünde 31 Temmuz 2013 tarihinde kurulan iftar sofralarında binlerce kişiyi bir araya getiren Kardeşlik Sınır Tanımaz” projesi, bölge halkı tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Bayrampaşa belediyesi tarafından bu yıl 9 gerçekleştirilen proje kapsamında, Türkiye ve Balkanlar arasındaki dostluk köprülerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Hemetli köyünde düzenlenen “Bereket Konvoyu”nun iftar yemeğine katılanlar arasında başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener olmak üzere, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, azınlık sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce bölge halkı yer aldı.

Bayrampaşa Belediyesi Başkan Koordinatörü ve Yardımcısı Yüksel Aydın:

“Belediyemizin düzenlemiş olduğu bu güzel iftar sofrasına hepiniz hoş geldiniz. Bundan tam dokuz yıl önce Kardeşlik Sınır Tanımaz diyerek yollara düşmüştük. Sizlere İstanbul’dan Bayrampaşa Belediyesi’nin kıymetli insanlarından kucak dolusu selâm getirdim. Bu organizasyonda kendisini anmadan geçemeyeceğim değerli ağabeyim Mustafa Hatipler de aramızda. Kendisi sınırları ortadan kaldırmamıza çok yardımcı oldu. Kendisi bu organizasyonda dokuz yıldır koordinasyondan sorumludur. Biz onu çok seviyoruz ve peşinden gidiyoruz. Yaklaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, iftarımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum”.

Bereket Konvoyu Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Mustafa Hatipler:

“Yazın en yoğun iş dönemi olmasına rağmen işlerini bırakarak iftarımıza katılan çok değerli kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirmek üzere buraya gelirken, sabahın erken saatlerinde tütün tarlalarında çalışan hanım efendilerle selâmlaştık. Tütünlerini toplarken araçlarımızı fark ettiler ve işlerini bırakıp bizlere el salladılar. Ama emin olun gönülleri ile el salladılar. Ben Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner adına hepinize şükranlarımı arz ediyorum. Biliyorum ki burada bulunma sebebiniz bir kap yemek yemek, bir şişe su içmek değildir. Sizler, programlarımıza iftar bereketine ortak olmak için katılıyorsunuz. Sizlerin bu katılımı bizlere güç katıyor. Sözlerimi tamamlamadan önce özellikle hanımefendi kardeşlerim için farklı bir şükran duygusunu arz etmek istiyorum. Özellikle Yunanistan’daki programlarda beyefendilerin katılımına teşekkür ediyorum, ama iftarımıza katılan hanım kardeşlerimizin her birini Hayme Hatuna benzetiyorum. Hayme Hatun, Osmangazi’nin babaannesidir. Osmanlı devletinin henüz bir kayı boyu olarak Moğol istilasından Anadolu’ya çıktığı yolculukta Hayme Hatun, eşi Gündüz bey vefat edince diğerleri geride kalanlar kayı boyu Ağlat civarında kalmak isterler ve yeter artık daha fazla ileriye gitmeyelim derler. Hayme ana obanın başına geçer ve kadınları toplar, yola revan olur. Yola çıkarken erkeklere der ki; “biz erkeksiz kalabiliriz, ersiz olabiliriz ama vatansız, yurtsuz asla olmayız”. Hayma ananın temsilcileri olan hanımefendi kardeşlerimi saygıyla selâmlıyorum. Bu çalışmayı başlattığımız zaman bizleri bağrına basan, Bayrampaşa Belediyesi Bereket Konvoyu dediğimiz an bütün kapıları bizlere sonuna kadar açan T.C. Gümülcine Başkonsolosu İlhan Şener’e şükranlarımı sunuyorum. Buradaki çalışmalarda yoğun gayretler gösteren Kozlukebir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Şerif’e bir kere daha teşekkür ediyorum. İnsanların bazıları isimleri ile müsemmadır. Bu çalışma burada sürerken bir kardeşimle akraba olduk. Akraba seçtik birbirimizi. Sonra anladım ki, Ahmet’in soyadı Akraba imiş. Hemetli Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Akraba’ya da sonsuz teşekkür ediyorum. Çok büyük gayretle bu çalışmaları organize etti. Bayrampaşa Belediyesi dokuz yıldır 11 bin kilometre yol kat ederek yaklaşık yüz bin kişiye iftarları; yeniden cemre gibi düşmek için toprağa, yeniden haram etmek için gece gündüz uykuyu, Yunus Emre gibi, Sarı Saltuk gibi, Ayvaz Baba gibi, Kızıl Deli Sultan gibi atsız ve pusatsız Rumeli’yi, Trakya’yı Anadolu’yu ve gönülleri yeniden feth etmek için düzenliyoruz ve sizlerle birlikte oluyoruz” dedi.

Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif:

“Kozlukebir belediye başkanı olarak şahsım ve meclis üyesi arkadaşlarım adına sizleri selâmlıyor, Bayrampaşa Belediyesi Bereket Konvoyu’nun Hemetli köyünde düzenlemiş olduğu bereket sofrasına hoş geldiniz diyorum. Bu akşam burada birlikte olmamıza vesile olan Bayrampaşa Belediye Başkanı Sayın Atila Aydıner’e, ekibine, kardeşim Mustafa Hatipler’e ve Bereket Konvoyu’nun değerli ekibine halkım adına teşekkür ediyorum. Bayrampaşa, dokuz yıldır Balkan ülkelerinde bıkmadan usanmadan bizlere kardeşliği yaşatıyor, Ramazan ayına güzellik katıyor. Bu güzelliği bizlere bu yıl iki kez yaşatacaklar. Bu akşamki birlik ve beraberliği inşallah 2 Ağustos Cuma günü Kızılağaç köyünde yaşayacağız. Kardeşlik Sınır Tanımaz diyerek yola çıkan Ramazan ayının bereketine bereket katan, Balkan ülkelerinin kardeşliğine kardeşlik katan ve bu kardeşliği bizlerden esirgemeyen Bayrampaşa belediye başkanına teşekkür ediyorum. Son olarak bin aydan daha hayırlı olan Kadır Gecenizi şimdiden tebrik ediyor, sağlı, huzur ve barış dolu bir Ramazan Bayramı geçirmemizi temenni ediyorum.”

Edirne Mimar Hasan Sezai Vakfı Mütevellisi Hafız Ahmet Doğan:

“Nice iftarlarda el ele, gönül gönüle buluşmayı temenni ediyorum”

“Bu geceye iştirak eden siz değerli kardeşlerimizinden Hasan Sezai memnun, Eba Eyüb El Ensari memnun, Hacı Bayramı Veli memnun, Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri memnun, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli memnun, efendimiz Aleyhi Selâtüsselâm fevkalade memnun. Çünkü, onun davet ettiği dinin mensupları 14 asır arkadan gelen kardeşlerim diye hitap ettiği siz kıymetli kardeşlerimiz onu görmeden, ona ulaşamadan onun getirdiği dine, o dinin şiarlarından bir şiar olan kardeşliği gönüllerinize alabildiğinden, gönüllerinize inşa etme gayreti içerisinde olduğunuzdan dolayı Peygamberimiz sizlerden memnun, Rabbimiz de memnun. Bayrampaşa Belediyesi’nin Bereket Konvoyu “Kardeşlik Sınır Tanımaz” sloganı ile yola çıktı. Bu kervanın ulaştığı burada şuan Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’in sözünün ve tavsiyesinin vücut bulduğu andır. Tebrik ediyor, nice iftarlarda el ele, gönül gönüle buluşmayı temenni ediyorum. ”

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif:

“Buradan, Balkanlardan, Gümülcine’den, Hemetli’den İstanbul’a Bayrampaşa’ya, Anadolu’ya selâm olsun”

“Son günlerini yaşamakta olduğumuz Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Benden önceki konuşmacılar her şeyi söyleriler. Buradaki manzara çok güzel. Bazen bin kelime bir resmin anlattıklarını anlatamıyor. Burada bin kelime söylesem şuanda gördüğümü anlatmaz. Dokuz yıldan beri Balkanlardan bu güzel etkinliği yaşıyoruz. Bu çalışmaları gerçekleştiren Bayrampaşa belediye başkanına, ekibine ve Mustafa Hatipler kardeşime cani gönülde teşekkür ediyorum. Buralarda bizim buluşmamıza, birbirimizle kaynaşmamıza vesile oluyorlar. Allah kendilerinden razı olsun. Buradan, Balkanlardan, Gümülcine’den, Hemetli’den İstanbul’a Bayrampaşa’ya, Anadolu’ya selâm olsun. Allah kardeşliğimizi daim kılsın. ”

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş:

“Onları her yıl hasretle, özlemle bekliyoruz”

“Hepinizi şahsım ve partim adına selâmlıyorum. Değerli kardeşlerim, dokuz yıl önce Kardeşlik Sınır Tanımaz sloganı ile yola çıkan, Balkanlar’daki, Rumeli’deki soydaşlarını unutmayan, çok değerli Bayrampaşa Belediyesi yetkililerine, projenin mimarı olan Batı Trakyalıların değerli ağabeyi olan Mustafa Hatipler’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizler Batı Trakya Türkleri olarak gönül kapılarımızı onlara sonuna kadar açtık. Onları her yıl hasretle, özlemle bekliyoruz. Kendilerinden Allah razı olsun. Bayrampaşa’ya Anavatan Türkiye’ye selâm götürmelerini diliyorum, saygılar sunuyorum.”

T.C. Gümülcine Başkonsolos İlhan Şener:

“Sizlere düşen görev değerlerinize sahip çıkmak ve dayanışma içerisinde olmaktır”

“Hepinizi saygıyla selâmlıyorum. Allah tutmuş olduğunu oruçları, kılmış olduğunuz namazları kabul etsin. Bayrampaşa Belediyesi Türkiye’nin gururu oldu. 2005 yılından bu yana Evlad-ı Fatihan diyarı Balkanlar’daki soydaşlarımızı, dindaşlarımızı, kardeşlerimiz yalnız bırakmıyorlar. Bu konvoyda araçları süren şoför kardeşlerime, yemekleri hazırlayan kardeşlerime, şerbeti ikram eden kardeşime kadar herkese teşekkür ediyorum. Ağabeyim olarak gördüğüm Mustafa Hatipler’e de en derin şükranlarımı sunuyorum. Balkanlarda görev yapmak çok kutsaldır. Bu iş makam, mevki için yapılmaz. Bu iş gönül için, bu iş atalarımıza lâyık olmak için yapılır. Bizim tek isteğimiz sizleri birlik beraberlik içerisinde görmek, sizlerle birlikte iftarımızı açmak. Ama sizlere düşen görev değerlerinize sahip çıkmak ve dayanışma içerisinde olmaktır.”

Konuşmalarının ardından program semazen ve Karadeniz oyunları gösterileri ile devam etti. Program Yatsı ezanının okunması ile sona erdi.

 

Bereket Konvoyu” yarın İskeçe ilinin Göynüklü köyünde ve bir sonraki gün de Rodop ilinin Kızılağaç köyünde iftar sofraları kuracak.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz