Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ‘BEREKET KONVOYU’ GÜMÜLCİNE VE İSKEÇE’YE GELİYOR

‘BEREKET KONVOYU’ GÜMÜLCİNE VE İSKEÇE’YE GELİYOR

31
0

Türkiye’den İstanbul Bayrampaşa Belediyesi tarafından her yıl Ramazan Ayı’nda Balkan ülkelerine gönderilen ‘Bereket Konvoyu’ yola çıktı.

Kardeşlik sınır tanımaz’ sloganıyla Bayrampaşa Ali Fuat Başgil Caddesi’nden hareket eden konvoy düzenlenen şenlikle uğurlandı.

Bayrampaşa Belediyesi’nin, Ramazan ayında Balkan ülkelerinde yaşayan Müslüman ve Türk kökenli vatandaşlarla bir araya gelmek için 2005 yılından beri yola çıkardığı Bereket Konvoyu, düzenlenen törenle hareket etti. Törene Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Cemil Yıldız ve bir çok vatandaş katıldı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, 2005 yılında başlayan Bereket Konvoyu etkinliğinin ülkeler arasındaki kültürel birliği ve Balkanlar’da gönül köprüleri kurmak için yapılan bir proje olduğunu vurguladı. Belediye Başkanı Aydıner, “Kardeşlik sınır tanımaz. Bundan dolayı, Bereket Konvoyu oluşturduk. Bereket Konvoyu ile Bayrampaşa Belediyesi Balkanlar’ın başşehri oluyor. Bu proje ile gönül, köprüleri kurduk. Burada kardeşler arasında, akrabalar arasında dostluğu pekiştirerek kalıcı eserler bırakıyoruz. Oralarda sadece sofra kurmuyoruz. Buradaki ve oradaki akrabaları bir araya getiriyoruz. Bununla da kalmıyoruz oradakileri alıp burada misafir ediyoruz. Buradakileri de alıp oralara götürüyoruz. Böylece de sılahi rahim projesini de gerçekleştirmiş oluyoruz.” dedi.

Konvoyun Balkanlar’da bulunduğu sürece çeşitli kültür etkinliğini de gerçekleştireceğini aktaran Başkan Aydıner, “Sınırsız bir şekilde Balkanlar’a gidiyoruz. Bayrampaşa’nın selamını Hırvatistan, Arnavutluk, Kosova, Bulgaristan, Yunanistan, Bosna Hersek de dahil olmak üzere 22 ülkenin üzerinde ülkenin şehirlerine götürüyoruz. Onlarla soframızı paylaşıyoruz.” diye konuştu.

‘Kardeşlik sınır tanımaz’ sloganıyla Bayrampaşa Ali Fuat Başgil Caddesi’nden hareket eden konvoy düzenlenen şenlikle uğurlandı.

80 kişilik gönüllü ekip, 4 TIR, 2 otobüs, 4 minibüs, 1 jeneratör aracı ve 1 canlı yayın aracının yer alacağı konvoyun, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya (FYROM), Kosova, Sırbistan, Karadağ, Yunanistan, Arnavutluk ve Romanya’da 80′e yakın şehir ile birlikte Almanya, Avusturya, Fransa ile Lübnan ve Türkiye’de 700 bine yakın vatandaşla bir araya gelmesi planlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz