Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Benim İçin Her Zaman Sadık Amca Oldu”

“Benim İçin Her Zaman Sadık Amca Oldu”

0
0

YTB tarafından organize edilen Batı Trakya Türklerinin lideri Dr. Sadık Ahmet Külliye’de anılacak.

YTB Başkanı Eren, “Batı Trakya Türklüğünün bayraklaşan lideri Merhum Sadık Ahmet, kimine göre Dr. Sadık Ahmet, kimine göre Sadık Ağabey idi. Ama benim için her zaman Sadık Amca oldu.” İfadelerini kullandı.

Trafik kazasında yaşamını yitiren Batı Trakya Türk toplumunun unutulmaz lideri Sadık Ahmet, 75. doğum günü olan 7 Ocak’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek programla anılacak.

Batı Trakya Türklüğü açısından büyük önem arzeden bu etkinlikte keşke bizler de Azınlık basını olarak orada olma imkanına sahip olsaydık ve izlenimlerimizi Batı Trakya’ya döndüğümüzde burada yaşamlarını devam ettiren ve halen hak hukuk mücadelesi veren Batı Trakyalı soydaşlarımıza aktarabilseydik.

Ancak her ne olursa olsun, dava adamı rahmetli Dr. Sadık Ahmet artık belki aramızda yok, ancak Batı Trakya’da hak hukuk arayan, davamıza sahip çıkan binlerce Sadık bedel ödeyerek yola aynen devam etmektedir ve edeceğinden de kimsenin şüphesi olmasın. Mücadele var olan yiğitlerle devam ederse ancak davalar kutsallığını yitirmez ve er veya geç menzile ulaşılır.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Sadık Ahmet’in 75. doğum gününde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu’nda bir anma programı düzenleyecek. Programda, YTB tarafından Sadık Ahmet’le ilgili kitabın lansmanı da yapılacak.

Sadık Ahmet’in sevdiği türkülerin Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları tarafından seslendirileceği programda, bir grup Batı Trakyalı öğrenci de Sadık Ahmet Marşı’nı söyleyecek.

PTT de, Sadık Ahmet anısına iki farklı kişisel pul bastırdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, YTB Başkanı Abdullah Eren, kitabın editörü Nilüfer Erdem ve Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet’in programa katılarak konuşma yapması planlandı.

“Benim Sadık Amcam’dı”

YTB Başkanı Eren, “Batı Trakya Türklüğünün bayraklaşan lideri Merhum Sadık Ahmet, kimine göre Dr. Sadık Ahmet, kimine göre Sadık Ağabey idi. Ama benim için her zaman Sadık Amca oldu. Zira aslen de bir Batı Trakyalı olmam hasebiyle daha küçük yaşlardan itibaren hem kendisiyle hem de ailesiyle bir araya gelme fırsatlarım oldu. Yine onun hak ve hürriyetleri ihlal edilen bir toplumun milli ve dini hislerini canlandırma hikâyesini çok defa dinleme imkânım da oldu.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz