Ana Sayfa Yunanistan Haber Belharra Fırkateynlerin Tersanelerini Ziyaret Etti, Rafale Uçakları 19 Ocak’ta Atina’da

Belharra Fırkateynlerin Tersanelerini Ziyaret Etti, Rafale Uçakları 19 Ocak’ta Atina’da

0
0

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Fransız meslektaşı Florence Parly ile birlikte Lorient’teki Naval Group tersanelerini ziyaret etti.

İlk ikisi 2025 yılında, üçüncüsü ise 2026 yılında Yunanistan’a teslim edilecek olan 3+1 Belharra fırkateynlerinin yapımını üstlenen tersanelerdir.

Önlerinde fırkateyn Belharra şeklinde kesilmiş bir çelik parçası bulunan iki Bakan, önümüzdeki birkaç gün içinde ilgili nihai imzaların atılacağını duyurdu.

Bakan Panagiotopulos, Naval Group CEO’su Pierre-Eric Pomele tarafından Yunanistan’a teslimat programı hem de operasyonel yetenekleri hakkında bilgilendirildi.

Yapım aşamasındaki Belharra fırkateyni 2024 yılında Fransız Donanmasına teslim edilecek. Hemen bunun ardından Yunanistan’a teslim edilecek İlk Belharra fırkateynin inşasına başlanacak.

Panagiotopulos, dün ve bugün AB Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantısının yapıldığı Brest kentinden (her ikisi de Kuzeybatı Fransa’da ve bir buçuk saat uzaklıkta) Lorient’e gitti.

Panagiotopulos, “Yunanistan’ın Fransız fırkateynlerini satın alma anlaşmasını imzalama kararı, ülkemizi korumak amacıyla tarihi bir karardır” ve iki ülke arasındaki stratejik işbirliğine atıfta bulunarak, “Silahlı Kuvvetlerde yeni dönem başlıyor” dedi.

Rafale savaş uçakları 19 Ocak’ta Atina’da

Rafale savaş uçaklarına gelince, Yunanistan’ın Fransa’dan tedarik edeceği toplam 24 uçaktan ilk altısının, 19 Ocak 2022 Çarşamba günü, Başbakan Kiriakos Miçotakis ve ülkenin siyasi ve askeri liderliğinin huzurunda Atina yakınlarında Shimatari bölgesinde bulunan Tanagra Hava Üssüne inmesi bekleniyor.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly de konuşmasında Panagiotopulos ile aynı yönde hareket ederek, Yunanistan’ın dost ve müttefik bir ülke olduğunu vurguladı.

Bakanı Florence Parly, “Bir süre önce 3+1 Fransız fırkateynlerinin satın alınmasına ilişkin anlaşma ile ilk altı tanesi önümüzdeki hafta Yunanistan’a teslim edilecek olan Rafale Anlaşması’nı imzaladık. Fransa, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz bölgesindeki egemenlik haklarını destekliyor.” İfadelerini kullandı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz