Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BELEDİYE BAŞKANI İSMET KADI POLİS TARAFINDAN APAR TOPAR GÖZALTINA ALINDI!

BELEDİYE BAŞKANI İSMET KADI POLİS TARAFINDAN APAR TOPAR GÖZALTINA ALINDI!

45
0

Yassıköy (İasmos) Belediye Başkanı İsmet Kadı apar topar arabadan indirilerek polis tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Belediye’ye ait aracı Belediye sınırları dışında ve kişisel işleri için kullandığı iddiasıyla polisler tarafından apar topar arabadan indirilerek gözaltına alındı.

Böylece demokrasinin her alanda “Nacar saati” gibi işlediği Yunanistan’da bunu da gördük yaşadık. Başkan İsmet Kadı’nın, bu suçlamayla Yunanistan’da gözaltına alınan ilk Belediye başkanı olduğu da unutulmamalıdır. Bu ülkede ilkler zaten sürekli Azınlığa karşı Batı Trakya’da yaşanır. Yunanistan’da veya Avrupa Birliği ülkelerinde benzeri varmıdır bilinmez, ama Batı Trakya’da var olduğu adeta tescillendi.

Olay nedir, nasıl yaşandı merak ediyorsunuz herhalde değil mi? Bu komitrajik olayın nasıl geliştiğini okuyun o zaman.

BELEDİYE’NİN ARACINI KULLANIYOR DİYE APAR TOPAR GÖZALTINA ALINAN BELEDİYE BAŞKANI İSMET KADI!

Değerli okuyucularımız, Belediye Başkanı İsmet Kadı, sabah saatlerinde çocuklarını okula bıraktıktan sonra araçla seyir halindeyken polis tarafından aniden önü kesilerek durduruldu, araçtan indirildi ve gözaltına alınarak polis aracıyla Gümülcine Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gözaltına alınma yöntemine ve maruz kaldığı muameleye sert tepki gösteren Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, yerel bir gazeteye verdiği mülakatta şunları dile getirdi.

21. YÜZYILDA BİR BELEDİYE BAŞKANINA BU ŞEKİLDE DAVRANILMAMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM.

“Sabah saatlerinde çocuklarımız okula bıraktıktan sonra, belediyeye giderken yolda polisler tarafından aniden durduruldum. Beni gözaltına alacaklarını söylediler. Gerekçeyi ve yazılı emirleri olup olmadığını sordum. Savcının sözlü emri olduğunu söylediler. Beni apar topar arabadan indirdiler ve aracı alıp emniyete götürdüler. 21. yüzyılda bir Belediye Başkanına bu şekilde davranılmaması gerektiğine inanıyorum. Belediye başkanları olarak son yıllarda savcıya ifade verme konusunda tecrübe kazandık. Sudan sebeplerle veya ciddi sebeplerle savcılara bugüne kadar birçok kez ifade verdik. Beni gözaltına alması, bunun şekli ve yöntemi çok yanlış. Savcı herhangi bir usulsüzlük görmüş olsaydı ve beni ifadeye çağırsaydı seve seve gider gerekli bilgileri ve izahatı verirdim. Fakat bu hakaretvari gözaltına alma şekli farklı bir amaca yönelik gibi geliyor bana. Azınlığımızı ilgilendiren konuların tartışıldığı, konuşulduğu bir dönemde bu olayın yaşanması bana çok manidar geliyor.

AZINLIK MESELELERİYLE İLGİLİ SIKINTILI DURUMLAR SON DÖNEMDE ARTMAYA BAŞLADI.

Azınlık meseleleriyle ilgili sıkıntılı durumlar son dönemde artmaya başladı. Buna yönelik olarak bizim üzerimizde de baskı kurma girişimleri var. Bu olayda da yapılmak istenen şey yıldırma, korkutma ve sindirme girişimidir. Tavır ve yöntem çok acaip. Adi bir suç işlemiş gibi belediye başkanını yoldan toplamaları ve emniyete götürmeleri hakikaten son derece garip bir olay. Eğer bir durum varsa normal bir şekilde ifadeye çağrılabiliriz. Böyle bir sorun varsa ve bizden bir açıklama isteniyorsa, biz bu açıklamayı ve gerekli izahatı veririz. Fakat bu şekilde adeta adam öldürmüş gibi veya ağır bir suç işlemiş gibi bir şekilde alıp götürmek çok yanlış ve çok garip.

ADİ BİR SUÇ İŞLEMİŞ GİBİ GÖZALTINA ALMAK, YOLDAN TOPARLARCASINA, APAR TOPAR ALIP GÖTÜRMEK ÇOK YANLIŞ.

Benim suç işleyip işlemediğim ayrı bir konu. Eğer suçum varsa ve bunun karşılığında ceza gerekiyorsa ona diyecek bir şeyim yok. Sabah çocuklarımı okula bıraktıktan sonra arabayla belediyeye gidiyorum. Mesele bu. Savcının haddini aştığına inanıyorum. Ancak burada amacın başka olduğu anlaşılıyor. Eğer bu konuda bir sorun varsa ben buradayım. Bir yere mi kaçıyorum? Adi bir suç işlemiş gibi gözaltına almak, yoldan toparlarcasına, apar topar alıp götürmek çok yanlış. Ben Belediye başkanı olarak gereken tüm tüm girişimleri ve şikayetleri yapacağım. Yazılı ve resmi bir belge olmaksızın, narkotik bir suçluyu gözaltına aldıkları gibi yoldan beni alıp emniyete götürdüler. Peki ama neden? Azınlığımızı ilgilendiren konuların gündemde olan konular hakkında Belediye Başkanları olarak üzerimizde baskının olduğu dönemde bunun yaşanmasını ilginç ve manidar buluyorum. Zaten bu savcının davranışıyla ilgili kanuni hakkımı da saklı tutuyorum. Gereken hukuki mücadeleyi de vereceğimi söylemek istiyorum.” dedi.

Başkan İsmet Kadı ayrıca da olayla ilgili olarak kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

ÇOĞUNLUK BASININ OLAYA YAKLAŞIMINI HAYRETLER İÇİNDE TAKİP EDİYORUM. TABİİ AZINLIKTAKİ TEMSİLCİLERİNİ DE.

Hukuk devletinde seçilmişlerin savcılara hukuka hesap vermeleri kadar doğal bir şey olamaz. Yunanistan genelindeki 324 belediye başkanı meslektaşım gibi ben ve başkan yardımcıları arkadaşlarım defalarca ifade verdik yargılandık. Bizim şikayetimiz, en adi suçlulara bile reva görülmeyecek bir üslup ve yöntemle, mağdur edilerek, kanuni haklarımızı kullanmamıza dahi izin verilmemesi ve hiç uygun olmayan neyi amaçladığını anlamadığım hareketlere maruz bırakılmamızdır. Efendice usluba uygun bir şekilde istendiğinde tabiiki tekrar ifade vereceğiz. Olayı sapıtma ve örtbas etme amaçlı çoğunluk basını acaba başka bir meslektaşımıza böyle bir tavır davranış hakaret reva görülseydi ne tepki verirlerdi? Çok merak ediyorum. Çoğunluk basının olaya yaklaşımını hayretler içinde takip ediyorum. Tabii azınlıktaki temsilcilerini de.”

DANIŞMA KURULU İSMET KADI’YA SAHİP ÇIKTI

Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı’ya sahip çıktı.

“Aldığımız bilgiler doğrultusunda Yassıköy Belediye Başkanı sayın İsmet KADI’ya, devlet yetkilileri tarafından reva görülen onur kırıcı muameleyi tepki ile karşılıyor, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensuplarına ve hassaten yöneticilerine bu son zamanlarda yapılan baskıların ve yıldırma politikalarının tekrar gözden geçirilmesini diliyoruz.”

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz