Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BELEDİYE BAŞKANI CEMİL KABZA HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI!

BELEDİYE BAŞKANI CEMİL KABZA HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI!

22
0

Mustafaçova Belediye Başkanı Cemil Kabza hakkında soruşturma başlatıldı. Gerekçe ise Belediyeye alınacak olan personelde aranan kriterlerden biri de Türkçe yeterliliğe sahip olması. Ancak bu kriterin aranmasından sonra Belediye Başkanı Cemil Kabza hakkında soruşturma başlatıldı.

Belediye bünyesinde bir Avrupa programından faydalanılarak  sosyal merkez oluşturulacak. Bu sosyal merkezde bir sosyolog, bir psikolog ve bir sekreter görev yapacak.  

Bu program Mustafçova Belediye Meclisi’nde ele alınıldı ve görüşüldükten sonra oybirliğiyle karara bağlandı. Tüm Belediye Meclis üyelerinin iradesiyle alınan karara göre, işe alınacak personelde aranacak kriterlerden biri de Türkçe yeterliliğe sahip olması konusu gündeme geldi. Ancak ilan yayınlandıktan sonra adeta kıyamet koptu. Yunan basını olaya geniş yer verdi ve Başkan Cemil Kabza hakkında soruşturma başlatıldı.

Personel alımında Türkçe sertifikası istenmiş olması özellikle de Batı Trakya’da bazı çevreleri rahatsız etmiştir. Kopartılan kıyametin asıl sebebi budur. Halbuki azınlığın iki dilinden biri Türkçe’dir. Devletin resmi dili olan Yunanca’nın yanı sıra azınlığın kullandığı dildir Türkçe. Belediye sınırları içinde faaliyet gösteren, Türkçe ve Yunanca eğitim veren 17 azınlık ilkokokulu bulunmaktadır. Bu okullarda görev yapan tüm öğretmenler devlet tarafından ödenmektedir. Türkçe, azınlığın günlük yaşamında da, faaliyetlerinde de, okullarında da kullanılmaktadır. Birilerinin azınlığın kimliği, kültürü ve diliyle ilgili senaryolar kurması bazı gerçekleri değiştiremez.

Hatırlayacaksınız, bir yıl önce azınlık okullarına gönderilen genelgeyle, Türkçe’nin okul içindeki kullanımına sınırlandırma getirilmek istenmişti. Bütün bunların sebebi Türkçe’ye ve Müslüman – Türk azınlığa olan tahammülsüzlüktür. Ancak bu durum, ne demokrasiye, ne hoşgörüye, ne de çağdaş değerlere uymamaktadır. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz