Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ÜNAL T.C. GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSU OSMAN İLHAN ŞENER’İ ZİYARET...

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ÜNAL T.C. GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSU OSMAN İLHAN ŞENER’İ ZİYARET ETTİ

14
0

Türkiye’deki İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal 5 Eylül 2012 Perşembe günü, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener’i makamında ziyaret etti. Beşiktaş Belediyesi ile İskeçe Belediyesi arasında her geçen gün olumlu yönde genişleyen ve ilerleyen kardeşlik ve dostluk ilişkilerine ivme kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen gezinin verimli geçtiği belirtiliyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “amacımız kardeşlik ilişkilerini daha iyi seviyelere çıkarmak ve ortak olarak sportif ve kültürel anlamda faliyetler gerçekleştirmek. Bizler iki komşu ve dost ülkenin Yerel Yöneticileri olarak halklarımızın birlikte kardeşçe dostça yaşaması için çalışmalar yapmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Ksanthi (İskeçe) Belediyesi ile bazı görüşmeler gerçekleştirdik” dedi.

Son olarak Gümülcine Başkonsolosu sayın Osman İlhan Şener’i de ziyaret ederek Türkiye’ye hareket eden Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve beraberindeki heyet bölgeden büyük bir memnuniyet içerisinde ayrılıklarını söylediler.  Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Başkonsolos sayın Osman İlhan Şener’e Beşiktaş Belediyesi’nin bir armasını hediye etti.

“Biz Türk ve Yunan kentleri arasındaki kardeşlik ilşkilerini, her zaman destekliyoruz. Bu tür temaslar halktan halka ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunuyor”

Ziyaret sonrası Başkonsolos İlhan Şener bir açıklama yaparak şunları söyledi: Bildiğiniz gibi İskeçe Belediyesi ile Beşiktaş Belediyesi kardeş şehir. İskeçe Belediye Başkanı sayın Stilyanidis’in daveti üzerine kendileri, festivale katılmak için geldiler. Çok da güzel bir fesvital olmuş. Biz Türk ve Yunan kentleri arasındaki kardeşlik ilşkilerini, her zaman destekliyoruz. Bu tür temaslar halktan halka ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunuyor. Türve Yunan halkları birbirlerini daha da iyi tanımış oluyor ve daha çok empati yapmış oluyorlar. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, benim tanıdığım bir insan. Atina’da ben görevdeyken, belediye başkanımız da Atina’ya gelmişti. O zaman ben Müsteşar’dım. Kendileri maç seyretmek istemişti. Ben uzun bir aradan sonra ilk defa sayın belediye başkanımız için oturup maç seyretmiştim. Çünkü ben Beşiktaş maçlarını seyredemiyorum. Ancak bir arkadaşım bana telefon açacak ve ‘85. dakikada 3-0 öndeyiz aç rahat rahat seyret’ diyecek. Ama ben bunu sayın belediye başkanı için kırmıştım ve birlikte seyretmiştik. O maçı da son dakikada 1-0 kazanmıştık. Bu gün kendileri, heyetiyle birlikte bizleri ziyaret etti. İleriye dönük neler yapılabileceğini konuştuk. İnşallah bu kardeşlik ilişkileri arttıkça Türk ve Yunan dostluğunun daha da pekişeceğine inanıyorum. Sayın başkana da, ziyareti için teşekkür ediyorum.

“Türkiye’den gelecek olan tarım heyeti Türk çiftçilerin yanısıra arzu eden Yunanlı çiftçilerle de görüşecekler”

Ayrıca Kozlukebir, Yassıköy ve Mustafçova belediye başkanlarının daveti üzerine Türkiye’den yeni bir tarım heyeti gelecektir. Bu tarım heyeti, bölgedeki çiftiçiler ve hayvancılıkla uğraşanlarla görüşecekler. Sadece Türk çiftçilerle değil, arzu eden Yunanlı çifçilerle de görüşecekler. Türkiye tarım ve hayvancılık alanında çok ileri düzeyde. Bu bilgi birikimini ve deneyimini, bu bölgedeki çifçilere ve hayvancılıkla uğraşanlara aktarmak istiyorlar. Konuyla ilgili sayın belediye başkanları gerekli duyuruyu yapacaklar. 3 günlük bir program hazırlanacak. Umarız ki; somut projelere imza atılır ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz