Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BEKİRKÖY VE DOLAPÇILAR HALKINDAN MUHTEŞEM MEVLİD-İ ŞERİF TÖRENLERİ

BEKİRKÖY VE DOLAPÇILAR HALKINDAN MUHTEŞEM MEVLİD-İ ŞERİF TÖRENLERİ

10
0

Rodop ilinin Şapçı-Maronya belediyesine bağlı Bekir köyü (Velkio) köyü halkı, Berat Kandili münasebetiyle 4 Temmuz 2012 tarihinde köy camiinde Mevlid-i Şerif okuttu. Uzun yıllardan beri her yıl geleneksel olarak düzenlenen mevlide, civar köylerden de olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Köy halkı tarafından cami avlusunda karşılanan konuklara etli pilav, tatlı ve ayran ikram edildi.

Bekir köyü halkı ve gençlerinin desteğiyle düzlenlemiş oldukları Mevlid-i Şerif’e Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Şapçı Maronya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Topal Mehmet ve civar köylerden çok sayıda soydaş katıldılar. Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif Berat Kandili münasebetiyle gecenin anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İbrahim Şerif konuşmasında bu gecenin ibadetler yapılarak ihya edilmesi gerektiğini belirterek, herkese birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

DOLAPÇILAR KÖYÜ GENÇLERİ BERAT KANDİLİ MÜNASEBETİYLE MEVLİD-İ ŞERİF OKUTTU

Rodop ilinin Kozlukebir belediyesine bağlı Dolapçılar (Strofi) köyü gençleri, Berat Kandili münasebetiyle 4 Temmuz 2012 tarihinde köy camiinde Mevlid-i Şerif okuttu.  7 yıldan beri her yıl geleneksel olarak düzenlenen mevlide, civar köylerden de olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Köy halkı tarafından cami önünde karşılanan konuklara etli pilav, tatlı ve ayran ikram edildi.

Dolapçılar köyü halkı ve gençlerinin desteğiyle düzlenlemiş oldukları Mevlid-i Şerif’e Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Kozlukebir Belediyesi Meclis Başkanı Rıdvan Mustafa, Belediye Başkan Yardımcıları Ekrem Halil ve Mehmet Nizam, Birlik Gelişim Listesi Başkanı Halit Mehmet ve diğer Meclis Üyeleri katıldılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz