Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BEGLİTİS: “EGE’DE, TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN ARASINDA İŞBİRLİĞİ İKİ ÜLKENİN VE HALKLARININ BARIŞ...

BEGLİTİS: “EGE’DE, TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN ARASINDA İŞBİRLİĞİ İKİ ÜLKENİN VE HALKLARININ BARIŞ VE REFAHI İÇİN BİR DİNAMİK OLUŞTURACAK”

11
0

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Beglitis, “Ege’de, Türkiye ile Yunanistan arasında işbirliğinin, iki ülkenin ve halklarının barış ve refahı için bir dinamik oluşturacağını” belirtti.

Beglitis, Elefterotipiya gazetesindeki demecinde, “Ege’den ortaklaşa yararlanılması tezine nasıl bakıyorsunuz” şeklindeki bir soru üzerine, “bunun safça bir yaklaşım olduğunu” söyledi.

Bu çeşit bir yaklaşımın, “egemenlik haklarını uygulama konusunda bir acizlik ve bunları korumaktan dolaylı olarak vazgeçmek anlamına geldiğini” ifade eden Beglitis, “Aksine Ege’de, eşit temelde karşılıklı çıkarlara saygılı bir işbirliği, iki ülkenin ve halklarımızın barış ve refahı için dinamik bir stratejik öneri oluşturuyor” dedi.

Beglitis, “Yunanistan’ın, içinde bulunduğu ekonomik krize rağmen silahlanmaya neden devam ettiğine” ilişkin bir soru üzerine de “Tarih ve coğrafya bizlere ders vermeyi sürdürmeli. Milli savunma ve Yunanistan’ın güvenliği, idaresi, liberal gözüküp kendi çıkarlarını kollayan anlayışlara bırakılamayacak kadar çok ciddi bir konudur” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz