Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL, ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ, AZINLIK TEMSİLCİLERİ AMERİKALI DİPLOMATLARLA...

BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL, ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ, AZINLIK TEMSİLCİLERİ AMERİKALI DİPLOMATLARLA GÖRÜŞTÜ

25
0

Atalarımızın söylediği bir atasözü “bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü!” der.

Evet, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Atina Büyükelçiliği İnsan Hakları Büro Sorumlusu Holly Metcalf ve ABD Selanik Başkonsolosluğu’ndan Ksenia Kosmidu Batı Trakya’da Türk Azınlık temsilcileriyle görüştü.  

ABD heyeti 26 Kasım 2018 Pazartesi günü Gümülcine’de azınlık kurumlarından yöneticilerle biraraya geldi. Amerikalı diplomatlar, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Başkanı Ercan Ahmet ve Asbaşkan Hüseyin Baltacı ve Batı Trakya Azınlığı Kültür Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Genel Müdürü Pervin Hayrullah’tan oluşan heyetle görüştü.

Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi ve yapılan görüşmede Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları ele alındığı belirtiliyor. Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcileri ağırlıklı olarak azınlık eğitimiyle ilgili sorunlar, İskeçe Türk Birliği başta olmak üzere Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Azınlık dernekleri kararlarının Yunanistan tarafından uygulanmaması, müftülük sorunu hakkında yaşanan gelişmeler, Türk Azınlığın hükümetten beklentileri, seçilmiş müftülerin maruz kaldığı adli kovuşturmalar ve azınlığı ilgilendiren sorunlar hakkında konuk heyete bilgi verdikleri belirtiliyor.

Doğrudur, kronikleşmiş bu sorunlar ABD’li temsilcilere aktarılmıştır. Ancak, ABD’li temsilciler bu sorunların var olduğunu yıllardan beri biliyor. Bildikleri de yetmiyor, kendilerine verilen raporlar doğrultusunda da hareket etmedikleri biliniyor. Şimdi durup dururken ne oldu da bu iki bayan temsilci basından ve gözlerden uzak Batı Trakya’ya geliyor, Azınlıktan bazı temsilcilerle görüşüyor…. Hayret!!! Neyi görüşüyor? Boğazlar konusunu mu? “Dedeağaç’a yerleşeceğiz, sesiniz çıkmasın” mı? demek istiyorlar?

Merak etmeyin, yazılacak daha çok şey var, lakin sırası gelince……

Biz BİRLİK Gazetesi olarak, Azınlığımızın, bölgemizin barış ve huzuru için “EY AMERİKA!!!! Kartlarını gerçekçi olarak ortaya koy!!! Diyoruz…. “Tavşan’a kaç, Tazıya tut” demedik, bölgemiz için asla demeyeceğiz, böyle biliniz…. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz