Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar BAVYERA BATI TRAKYA TÜRKLERİ DERNEĞİ’NDEN KURBAN BAYRAMI’NA ÖZEL EĞLENCE

BAVYERA BATI TRAKYA TÜRKLERİ DERNEĞİ’NDEN KURBAN BAYRAMI’NA ÖZEL EĞLENCE

13
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği, Kurban Bayramı’na özel bir aile gecesi düzenledi. ABTTF üyesi Fürth/Nürnberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ergun Sadullah’ın ve Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin de iştirak ettiği aile gecesinde yaklaşık dört yüz Batı Trakya Türkü katıldı. Aile Gecesine T.C. Münih Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Selim Çukurkaya ve Fatih Karahan katılımları ile onur verdiler.

 

Gecede açış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Erdin Kazımoğlu, tüm misafirleri selamlayarak tüm misafirlerin Kurban Bayramı’nı kutladı. Kazımoğlu, derneğin kadınlar koluna yaptığı çalışmalar dolayısı ile teşekkürlerini sundu. Kadınlar Kolu adına konuşan ve gecenin organizasyonundan sorumlu Hülya Mustafa, Dernek Başkanı Erdin Kazımoğlu’na ve dernek yönetimine teşekkürlerini sundu.

 

Gecede konuşan Muavin Konsolos Selim Çukurkaya, Batı Trakya Türklerinin Almanya’daki Türk toplumu içerisindeki rolünün ve öneminin altını çizdi. Çukurkaya, Türkiye Cumhuriyeti olarak Batı Trakya Türkleri tarafından kurulmuş derneklere destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

 

Fürth/Nürnberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ergun Sadullah derneklerin Batı Trakya Türkleri için çok önemli olduğunu ifade ettiği konuşmasında Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği’nin kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.

 

Anadolu Folklor Ekibi’nin renk kattığı gecede Özlem Kazımoğlu, Simge Koca, Ayşegül Sabrioğlu ve İlayda Mustafa bayram temalı şiiler okudular.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz