Ana Sayfa Batı Trakya Haberler Bavulu Alan Arkasına Bakmadan Kaçıyor! Çipras Gümülcine’ye Geliyor!

Bavulu Alan Arkasına Bakmadan Kaçıyor! Çipras Gümülcine’ye Geliyor!

3
0

Bavulu alıp omuzuna vuran arkasına bakmadan kaçıyor! Çipras Gümülcine’ye geliyor!

Batı Trakya’da son aylara bu görüntüler giderek artıyor. Neredeyse hemen hemen her gün Gümülcine ve İskeçe sokaklarında benzer manzaralara rast gelmek artık alışılageldi.

Peki, bu işin sonu nereye varacak?

Avrupa Birliği tarafından defalarca, Batı Trakya Bölgesi’nin en fakir ve geri kalmış bölgelerden biri olduğu açıklanmasına rağmen, Yunan hükümeti tarafından hiçbir önlem alınmayan bu kötü gidişata kim dur diyecek?

Bölge insanı, yüksek bir rakamın oluşturduğu aileler geçiminin büyük bir bölümünü tütün üretiminden sağlıyor. Geçtiğimiz yıl hava muhalefeti ve yaşanan doğal afetlerle üretim neredeyse yüzde 80 ve üzeri bir sekteye uğramıştı.

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi tarafından defalarca yapılan çağrıya rağmen gereken yapılmadı ve hükümet olayı zarar gören ve görmeyen tütün üreticilerinin hesaplarına dönüm başına 100 euro gibi bir destek parası yatırdı.

Hesap ortada, 100×5 dönüm=500 euro, bozdur bozdur harca. Yeni tütün sezonu geldi, tütün fideleri (haşlamalar) ekildi. Ama nasıl ekildi, nasıl sulanıyor ve ilaçlanacak kimsenin umurunda değil. Üretici kırgın, küs, çaresiz ve kara kara düşünüyor. Siyasiler ise ıslık çalmaya, bugünlerde seçimlerin de yaklaşmasıyla mevlitlerde, törenlerde el sıkmaya devam ediyor.

Başbakan Aleksis Çipras’ın 6 Mayıs tarihinde Gümülcine’ye geleceği söyleniyor. İktidar Milletvekilleri Başbakan Çipras’ı tabii ki karşılayacaklar, esas sorun şurada;

Ey tütün üreticileri, ey siz Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi yöneticileri;

BAŞBAKAN ÇİPRAS’I İSZLER NASIL KARŞILAMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Dikkat ediniz!!! Artık durumunuz ciddi ve oturduğunuz kahvehanelerden kalkınız, ölü toprağını üzerinizden atınız ve “AÇIZ” diye haykırınız!!!

Haaa, yapmazsanız o zaman demek ki sizler halinizden memnunsunuz. O zaman Azınlık basınına “bizim durumumuz kötü, hiç ilgilenmiyorsunuz” demeye hakkınız yok!!!

BİRLİK gazetesi gerekeni yaptı ve sizin durumunuzu bir kez daha yazdı, gündeme taşıdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz