Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA’NIN YÜKSEK TAHSİLLİLERİ SANDIĞA GİTTİ, KATILIMIN ÇOK DÜŞÜK OLMASI DİKKAT ÇEKTİ!

BATI TRAKYA’NIN YÜKSEK TAHSİLLİLERİ SANDIĞA GİTTİ, KATILIMIN ÇOK DÜŞÜK OLMASI DİKKAT ÇEKTİ!

23
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) 36. Genel Kurulu 21 Ocak Pazar günü Gümülcine’de yapıldı. Katılımın çok düşük olması dikkat çekti.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) 36. Genel Kurulu 21 Ocak Pazar günü Gümülcine’de yapıldı. Katılımın çok düşük olması ise dikkat çekti. Bir zamanlar yaklaşık 2 bin üyesi olan dernek şimdilerde 166 üye ile seçim yapmaya başladı.

Batı Trakya’da Yüksek tahsilli gençlerimizin sesine kulak vermemiz, onları dinlememizin zamanı geldi ve geçiyor. Amacımız burada sorumlu veya sorumlular aramak değil, yapıcı bir eleştiriyle bu güzide derneğimizi yeniden nasıl ayağa kaldırmanın yolları aranmalıdır. Azınlık ekonomisi zor bir süreçten geçiyor. Gençlik Batı Trakya’yı terk ediyor! Buna odaklanmamız lazım. Derneğin yeni yönetimi işe ilk önce buradan başlaması gerekmektedir. 

Azınlıkta onlarca avukat, doktor mimar-mühendisler, din görevlileri ve öğretmenler var. Seçimlere katılmamaları dikkat çekiyor. Oysa zamanın birlik ve beraberlik zamanı olduğu göz ardı edilmemelidir. Azınlık bu derneğimize sahip çıkmalıdır.

166 kişiyle seçim yapıldı

Divan başkanlığını BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet yaparken yardımcılığını da Şapçı Azınlık Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Özgür Yusuf ve DEB Partisi Gençlik Kolları Başkanı Murat Ahmet yaptı.

Başkan Ercan Ahmet faaliyet raporunu okudu çalışmalar hakkında üyeleri bilgilendirdi. Daha sonra da denetim kurulu başkanı Bahri Belço derneğin gelir giderlerini üyelere aktardı.

Toplantıda bazı üyeler söz alarak dernek çalışmaları ve azınlığı ilgilendiren konularla ilgili eleştirilerini dile getirdiler, farklı konularla ilgili önerilerini sundular.

Devamında Yönetim ve Denetim kurulu adayları belirlendi ve daha sonra seçim yapıldı.

Toplam 166 üyenin oy kullandığı seçimde aday olanların aldıkları oylar şu sıralamayla oluştu:

YÖNETİM KURULU

1- Ercan Ahmet – 113

2- Hüseyin Baltacı – 103

3- Yüksel Esat – 95

4- Şükriye Mehmet – 90

5- Mümin Mümin – 78

6- Kenan Gagalı – 73

7- Meltem Giritli – 63

DENETİM KURULU

1- Şükrü Hacı – 96

2- Feriha Derviş – 82

3- Aycan Ömer – 80

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz