Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA’NIN KALBİ ANTALYA DA ATTI

BATI TRAKYA’NIN KALBİ ANTALYA DA ATTI

23
0

Akdeniz Üniversitesi tarafından 16-17- Nisan 2011 tarihleri arasında Antalya’da “4.Türk Dünyası Gençlik Kurultayı” Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kurultayda Komisyon Toplantıları (SKS Salonları) yanı sıra, Kafkas Dans Gösterisi, Mehteran Gösterisi, Kokteyl ve şehir gezileri düzenlendi.

Ayrıca, kurultayda “Batı Trakya Türklüğü Panelli” de düzenlendi. Panele Konuşmacı olarak, Batı Trakya adına 4 kişi katıldı. Konuşmacılar; “Cemil Kabza Basın Özgürlüğü”, “Suat Çolak Türklerin Siyasi Temsili ve Eyalet Meclisi, Ahmet Kara Sivil Toplum Örgütü “Dr. Özkan Hüseyin’de Almanya’dan panele konuşmacı olarak katılarak “Avrupa’daki Batı Trakya Türkleri ve Onların Batı Trakya İçin Verdikleri Mücadeleleri” ve “Batı Trakya’da Türlerin Sorunları“ gibi konular ele alındı.

Kurultayda diğer kurultayda yer alan konuşmacılar bu kurultayı bilerek Batı Trakya Türkleri ağırlıklı yaptık. Bu gün Batı Trakya Türk Dünyasının merkezi olmuştur dediler.

Oturum Başkanlığını Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yonca Anzerlioğlu yaptı. Anzerlioğlu konuşmacıların sundukları bilgilere ilaveten kedisi de Türk Dünyası ile ilgili düşüncelerini ve nelerin yapılması gerektiğini anlattı. Ayrıca genel bir bakışla Yunanistan’ın Osmanlı döneminden günümüze olan sözleşmeleri ve Yunanistan sınırları içinde kalan Türklerin haklarının nasıl korunması ile ilgili yapılan anlaşmaları Türk Dünyası mensuplarına anlattı.

Dr. Özkan Hüseyin BATTAM yayınlarından Akdeniz Üniversitesi ve Türk Dünyası Kurultayı Düzenleme komitesine birer düzüne kütüphanelere konulmak ve okuyucuların istifadesine sunulmak üzere kitap hediye etti. Ayrıca çok sayıda kitap da öğrencilere dağıttı.

Kurultaya çok sayıda kutlama mesajlar geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dış Türklerden Sorumlu Bakan Faruk Çelik ve daha birçok bakan ve milletvekili kutlama mesajları gönderdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz