Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYALILAR’A SAĞLIKTA ‘ÖZEL’ MÜJDE

BATI TRAKYALILAR’A SAĞLIKTA ‘ÖZEL’ MÜJDE

25
0

Devletin 53 lira karşılığında GSS’li olma ve birinci derece yakınlarını sosyal güvenceleri altına alma hakkı verdiği Batı Trakya Türkleri’ne, bir müjde de özel sağlık kuruluşlarından geldi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi, özel sağlık kuruluşları ile anlaşma imzalamaya başladı. İlk olarak Özel PEDMER Tıp Merkezi, Esentepe Hastanesi, Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi, Doruk Hastanesi ve Hayat Hastanesi ile el sıkışıldı. Buna göre, Dernek üyeleri ve birinci derece yakınları söz konusu hastanelere gittiklerinde yüzde 15 ile yüzde 20 arasında değişen oranlarda indirimli sağlık hizmeti alacaklar. BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Emin Latif, ”Yaptığımız anlaşmalarla Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi, Esentepe Hastanesi ve Doruk Sağlık Grubu’na ait hastanelere giden üyelerimiz ve birinci derece yakınlarına yüzde 20 indirim imkanı sağlamış olduk. Hayat Hastanesi ve Özel PEDMER Hastanesi ise bizlere yüzde 15 indirimli sağlık hizmeti sunacak. Hastanede kayıt sırasında BTTDD üyesi olduğunuzu söylemeniz yeterli olacak. Önümüzdeki günlerde başka sağlık kuruluşları ile de protokoller imzalayacağız” dedi.

EN BÜYÜK KATKI DEVLETTEN

Özel sağlık kuruluşlarının yetkililerine Batı Trakya Türkleri’ne sağladıkları indirimler için teşekkür eden Eminlatif, kamu ayağında da devrim niteliğindeki gelişmelere şahitlik ettiklerini hatırlattı. Ali Eminlatif şunları kaydetti: ”Bizler bu anlaşmalara imza atarken, Ankara’dan da güzel haberler geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun girişimleri ile gerçekleştirilen Rumeli-Balkan çalıştaylarının sonunda Türk soylu yabancı uyruklulara ayda 53 lira karşılığında Genel Sağlık Sigortası’na (GSS) dahil olma hakkı tanındı. Ayrıca, Türkiye’de sigortalı olanlar artık yabancı uyruklu birinci derece yakınlarını sosyal güvenceleri altına alabilecekler. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) aile bağını gösteren belgenin tercümesini ve Etabli belgesini vermeleri yeterli olacak. Bu konuda hazırlanan genelgelerin uygulanması ile ilgili son hazırlıklar yapılıyor. Bu noktada başta hemşehrimiz Bakan Müezzinoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sorunların çözümünde büyük katkısı olduğunu düşündüğümüz Genel Merkezimize de özel bir teşekkürü borç biliyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz