Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA’LILAR İZMİT’TE BİRLİKTE YÜRÜDÜ!

BATI TRAKYA’LILAR İZMİT’TE BİRLİKTE YÜRÜDÜ!

13
0

Yunanistan Yüksek Mahkemesi’nin ‘Batı Trakya’da Türk yoktur’ gerekçesiyle Türklere ait tüm derneklerin kapatılması kararı ile sabrı taşan Batı Trakya Türkleri, 29 Ocak 1988 günü, tüm engellemelere rağmen Gümülcine’ye gitmiş ve o gün tarihe “Milli Kimlik ve Direniş Günü” olarak geçmişti.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Kocaeli Şubesi, 29 Ocak 1988 Milli Kimlik ve Direniş Günü“nün 26ncı yıldönümünde Milli Kimlik ve Direniş Günü etkinliği düzenledi. İzmit’te gün boyu devam eden etkinlik, tam anlamıyla Batı Trakya Türkleri’nin güç birliğini sergiledikleri bir organizasyona dönüştü. İzmit caddelerinde kollarını birbirine kenetleyerek yürüyen Batı Trakya’lılar Atatürk Heykeli’ne çelenk bıraktılar, MÜSİAD’da hep birlikte kahvaltıya katıldılar.

İzmit’teki programa İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Eski Milletvekilleri Çetin Mandacı ile Ahmet Faikoğlu, Gümülcine Türk Gençleri Birliği Başkanı Koray Hasan, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu ile çok sayıda Batı Trakya kökenli hemşerimiz katıldı.

AB ÇİFTE STANDART UYGULUYOR

Atatürk Heykeli’ne çelenk bırakılmasının ardından kısa bir konuşma yapan BTTDD İzmit Şube Başkanı Engin Nazır, 91 yıl önce Lozan Antlaşması ile elde edilen azınlık haklarının günden güne ellerinde alındığını belirterek, “Azınlığımız, Yunan makamları tarafından sistematik bir şekilde kültürel asimilasyona uğratılmaktadır” dedi. Batı Trakya Türkleri’nin temel hak ve özgürlüklerinin hiçe sayıldığını bildiren Nazır, “Avrupa Birliği ise her olayda olduğu gibi çifte standart uygulamakta, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın bu haklı çığlığını duymazdan gelmeye devam etmektedir” diye konuştu.

SORUNLAR BİTMEDİ

Batı Trakyalılar, daha sonra MÜSİAD’da kahvaltıda buluştu. Kahvaltıda kısa selamlama konuşmaları yapan BTTDD Başkanı Engin Nazır, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve Eski Milletvekillerinde Çetin Mandacı ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu, Milli Kimlik ve Direniş Günü’nün unutulmaması ve yoğun katılım ile anılmasından memnuniyetlerini ifade ettiler.

 

Batı Trakyalılar, daha sonra Milli Kimlik ve Direniş Anıtı’na yürüdü, ardından Yenicuma Parkı’ndaki Mustafa Hilmi Çeşmesi’nin açılışı yapıldı, Gündoğdu Köyü’nde Batı Trakya Hatıra Ormanı ve Mesire Alanı’nda fidan dikti. Etkinlikler, panel ve konserle devam etti.

 

Müezzinoğlu: “Balkanlar bizim bir kolumuzdur ayağımızdır.”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Balkanlar bizim bir kolumuzdur ayağımızdır. Balkanların her köşesindeki kardeşimizin her derdi bizim derdimiz. Her sıkıntısı bizim sıkıntımız” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin “29 Ocak Milli Kimlik ve Direniş Gününü Unutmadık Unutturmayacağız” paneline katıldı.

Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi’nde yapılan panele, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Engin Nazır, Batı Trakya Türkleri Derneği Genel Başkanı Mustafaoğlu, Yunanistan’dan gelen heyet ve vatandaşlar katıldı.

“Balkanlardaki her soydaşımızın büyük Türkiye Cumhuriyetine teşekkür borcu var.”

Bakan Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, “20 Ocak 1988 yılı Batı Trakya Türkleri için çok önemli bir tarih. O günde bulunanları gönülden teşekkür ediyorum. Bir Batı Trakyalı olarak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, dört bir yanından işgal edilmiş bir ülkeyi milletine inanarak, bize miras olarak kurduğu bu Cumhuriyeti asla unutmamalıyız. Bu büyük millete olan sorumluluğumuzu yerine getirmek için Gece Gündüz demeden çalışmalıyız. Balkanların hangi noktasında olursa olsun. Soydaşlarımızın çok büyük zenginliği var. Balkanlardaki her soydaşımızın büyük Türkiye Cumhuriyetine teşekkür borcu var. Balkanlardan gelen hiçbir soydaşımız bu ülkeye yanlış yapmaz. Zaman zaman Balkanlara bu ülkeden götürdüğümüz dostlar, ‘Burada benim tahmin ettiğimden daha çok Türklük var’ diyorlar.

“Yunanlı ne yaparsa yapsın. Büyük Türk milleti var ve sizin yanınızda olmaya devam edecek.”

Balkanlar bizim bir kolumuzdur ayağımızdır. Balkanların her köşesindeki kardeşimizin her derdi bizim derdimiz. Her sıkıntısı bizim sıkıntımız. Yunanlı ne yaparsa yapsın. Büyük Türk milleti var ve sizin yanınızda olmaya devam edecek. Kendi değerlerimizle sağlıklı bir yürüyüşle Türk milleti yeniden dünyaya medeniyet sunacak. Bunu birlik ve beraberlik içerisinde başaracağız. Biz insanlarımız derdinin paylaşarak azaltacağız ki yarınlarda çoğaltarak paylaşacağımız mutluluklarımız olsun. Bir şeye ihtiyacımız var birlik ve beraberlik. Hangi felsefenin mensubu olursak olalım, bir ve beraber olalım” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz