Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYALILAR MÜEZZİNOĞLU’NU DAVUL ZURNA İLE KARŞILADI

BATI TRAKYALILAR MÜEZZİNOĞLU’NU DAVUL ZURNA İLE KARŞILADI

16
0

Kabine değişikliği ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanlığı’na getirilen Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu hemşerileri Edirne dönüşü Hadımköy gişelerinde davul zurnayla karşıladı. Selefi Recep Akdağ‘ı karşılamak için Atatürk Havalimanı’na geçen Müezzinoğlu,’’ Haberi Edirne’de öğrendim. Bu bir nöbet değişimi. Başbakanın bana tevdi ettiği görevi en iyi şekilde yapmak için çalışacağım. Allah utandırmasın’’ dedi

Kabine değişikliği ile Sağlık Bakanlığı’na atanan Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu hemşerileri Hadımköy gişelerinde karşıladı. Dün gece yarısı Müezzinoğlu’nun Edirne’den döndüğünü öğrenen hemşerileri araç konvoyu oluşturarak Hadımköy gişelerinde buluştu. Davul zurna eşliğinde karşılanan Müezzinoğlu, ‘’Haberi Edirne’de öğrendim. Başbakanın bana tevdi ettiği bu görevi en iyi şekilde yapmak için çalışacağım. Allah utandırmasın’’ dedi. Müezzinoğlu, daha sonra Macaristan’dan dönen selefi Re cep Akdağı karşılamak için Atatürk Havalimanı’na geçti.

NÖBET DEĞİŞİMİ

Sağlık Bakanlığına atanan Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu kabine revizyonunu değerlendirdi. Müezzinoğlu, “Bu bir nöbet değişimidir. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız uygun görmüşler. Bize de sorumluluk düştü. İnşallah hakkını verebileceğimiz bir görev olur.” dedi. Habercilerin ‘Karar sizin için sürpriz mü oldu?” sorusuna Bakan Müezzinoğlu, “Evet, karar benim için sürpriz oldu. Kararı Edirne’de bir teşkilat programında öğrendim. Ne görev biçiyorlarsa onu yapacağız. Yarından itibaren vazifemizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Ülkemize, milletimize ve sağlık camiasına hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

HİZMETE DEVAM

Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise değişikliği, “Allah bana Türkiye de 10 yıl Sağlık Bakanlığı yapma fırsatı verdi. Bundan sonra da inşallah partimizle, Başbakanımızla, mesai arkadaşlarımla hizmete devam edeceğiz.” dedi.

BAŞARILI OLACAĞINDAN ŞÜPHEM YOK

Karşılama sırasında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Burhanettin Hakgüder Müezzinoğlu’nu tebrik ederek çiçek taktim etti. Hemşerisinin Sağlık Bakanlığı’na atanmasından büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirten Hakgüder, ‘’Müezzinoğlu bugüne kadar üstlendiği her görevi yüzünün akı ile tamamlamıştır. Kendisine tevdi edilen Sağlık Bakanlığı görevinde de başarılı olacağından hiç şüphem yok’’ dedi. Daha önce AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevinde bulunan Müezzinoğlu, geçtiğimiz seçimlerde AK Parti’den Edirne Milletvekili seçilmişti.

BATI TRAKYA’DA BAYRAM VAR

Kabine de ğişikliğine hemşerileri Mehmet Müezzinoğlu’nun Sağlık Bakanlığı’na getirilmesine sadece Türkiye’de yaşayan Batı Trakyalılar değil, Batı Trakya’da yaşayan hemşerileri de sevindi. Haberin yayılması ile Batı Trakya’da adeta bayram havası esmeye başladı. Tek Rumeli Televizyonu’nun Yunanistan temsilcisi İlhan Tahsin,Haberi televizyondan öğrenen Batı Trakya Türkleri hemşerileri Müezzinoğlu’nun Sağlık Bakanı olmasından büyük mutluluk duydu. Dünden itibaren her yerde Müezzinoğlu konuşuluyor” dedi.

Müezzinoğlu’nun babası vefat ettikten sonra annesi Türkiye’de yaşıyor ve zaman zaman Kozlukebir’e geliyor. Kayınpederi ve kayınvalidesi Gümülcine’nin Kozlukebir Köyü’nde yaşayan Müezzinoğlu, Başbakan Erdoğan’ın Batı Trakya’yı ziyaret etmesini sağlamıştı. Başbakan Erdoğan Batı Trakya’da Müezzinoğlu’nun köyünü ziyaret ederek anne ve babasının elini öpmüştü.

Video izle: 

http://www.dailymotion.com/video/xx0u05_muezzinoglunun-koyluleri-konusuyor_news#.UQKjNx3ZZU0

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz