Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA’LILAR DAYANIŞMA GECESİNDE BULUŞTU

BATI TRAKYA’LILAR DAYANIŞMA GECESİNDE BULUŞTU

32
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi tarafından Anemon Fuar Otelde düzenlenen Dayanışma Gecesi, 5 Mart Cumartesi akşamı muhteşem bir katılım ve coşku ile gerçekleşti.

Dayanışma Gecesine Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin, Hemşehrimiz İzmir Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, Teşkilat Başkanı Musa Yurt, Genel Başkan Yard. H. Vedat Meşeli, Şube Başkanı Mümin Durmuş, Gümülcine Belediyesi Meclis üyesi Rıdvan Molla İsa ve çok sayıda Batı Trakyalı katıldı.

Gecede açılış konuşmasını yapan şube başkanı, bu akşam burada oluşan bu muhteşem tablonun gerçekleşmesine vesilen olan ve kendilerini yalnız bırakmayan tüm hemşerilerine teşekkür etti. 

İzmir Baro Başkanı Av. Aydın Özcan’da yaptığı konuşmada uzun süre şube başkanlığını yaptığı BTTDD İzmir Şubesinin kendisinden sonra bayrağı devralan yönetimin çok başarılı çalışmalara imza attığını ve türlü sıkıntıda hemşerilerinin yanında olduğunu, çözüm yolları üretmek için Genel Merkez ile koordineli çalışmalar yürüttüğünü, bunun da bir Batı Trakyalı olarak kendisine gurur verdiğini dile getirdi.

Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin de yaptığı konuşmada bu dönemde hem genel merkez olarak, hem de 13 Şube ile çok aktif bir dönem geçirdiklerini, bu yıl Batı Trakya Türkleri Dayanışma Dernekleri olarak “29 Ocak Milli Direniş Günü”nde 7 ilde 9 programa imza attığımız gibi bu hafta sonu da aynı yoğunlukta programlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikle Cuma günü Genel Merkez Kadın Kollarımızın “Ana Kucağı Burs Programı”na katkı sağlamak amacıyla Zeytinburnu Batı Trakya Camii’nde düzenlediği kermes ile başladığımız haftaya, bu akşam buraya gelmeden öğlen BTTDD İzmit Şubesi Kadın Kolları tarafından gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinliğine katıldık ve bu yüzden de programa biraz gecikmeli teşrif ettik, ama karşılaştığımız muhteşem tablo ile gurur duyduğumu belirterek katılan ve şubeye destek veren herkese teşekkür ederim. Ayrıca yarın sabah Kınık Belediye Başkanını ziyaret ederek orada açmayı planladığımız temsilcilik ile ilgili görüşmede bulunacağız. Sonrasında Soma şubemizi ziyaret edip, öğlende de İzmir Şubemiz ile Rodos, İstanköy ve Onikiada Kültür Dayanışma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği “Yunanistan’da yaşayan Türklerin Güncel Sorunları” isimli paneli gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki 2-3 ay içinde de İzmit, Adapazarı, Yalova ve Soma Şubelerimizde de düzenleyeceğimiz panellerle siz hemşehrilerimiz ile bir araya geleceğiz” dedi.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz