Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYALILAR BURSA’DA PANAYIRDA BULUŞTU

BATI TRAKYALILAR BURSA’DA PANAYIRDA BULUŞTU

21
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen 17. Batı Trakyalılar Panayırı ile 11. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası çok sayıda katılımcıyla gerçekleşti. Bursa protokolünün de yoğunkatılım sağladığı panayırda, yağlı güreş müsabakaları nefesleri kesti.

Gündoğdu Mesire Alanı’nda BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse ve Yönetim Kurulu ev sahipliğinde gerçekleşen panayıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa Milletvekillerinden Hakan Çavuşoğlu,Önder Matlı, İsmet Su ve önceki dönem milletvekillerinden Mustafa Kemal Şerbetçioğlu,CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın,MHP Bursa Milletvekili Tevfik Topçu,Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar,Yıldırım Belediye başkanı İsmail Hakkı Edebali adına başkan vekili Şemsettin Hacıoğlu,Batı Trakya’dan gelenKozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ile ekibi, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın,BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Gündoğdu Mahallesi (köyü) Muhtarı Erkan Kötekli,sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileriileçok sayıda Batı Trakyalı soydaş katıldı.

Köse’den terör olaylarına kınama…

BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse yaptığı açılış konuşmasında,panayıra gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu yıl Panayır etkinliğine Balkan Konseri de ilave ettiklerini ancak son aylarda gerçekleşen terör olayları sebebiyle her gün şehit haberleri almanın üzüntüsü içerisinde olduklarından ötürü konser programlarının iptal edildiğini ifade etti.Etkinliğin açılışını Kuran-ı Kerim kıraati ve dua ile yaptıklarını belirten Köse,terörü kınayarak şehit düşen polis ve askerlere de Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına ise başsağlığı ve sabır diledi.

Terör olaylarına ilişkin yaptığı açıklamanın ardından panayır etkinliğinin temel amacına yönelik düşüncelerini dile getiren Köse, “Bu etkinlik uluslararası statüde ve Türkiye dışından

Yunanistan,Bulgaristan, Makedonya,Kosova ve Arnavutluk’tan da güreşçilerimizinkatıldığıve toplamda gün boyu 300’e yakın sporcunun güreş yapacağı bir etkinlik olup,yağlı güreş anlamında uluslararası boyutu olan tek etkinliktir. Çünkü yağlı güreşlerimizin uluslararası platformda, Balkan yağlı güreşlerin yapıldığı başka bir yerin olmadığını ifade etmek istiyorum. Bununda asıl amacı Balkanlar’daki soydaşlarımızla anavatanda olan bizlerin bir araya gelmesini sağlamak ve bu kardeşliği biraz daha üst seviyelere taşıyarak ata sporumuz olan yağlı güreşlerimizi de yeni nesillere aktarmaktır” ifadelerini kullandı.

Köse konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu etkinliğimizin düzenlenmesindebüyük destek ve katkıları olan Bursa Büyükşehir Belediyesi başkanımız sayın Recep Altepe’ye,Osmangazi Belediyesi başkanı Mustafa Dündarve Yıldırım Belediye başkanımız İsmail Hakkı Edebali ileTürkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydınolmak üzere tüm sponsorlarımıza ve katkı koyup destek olan değerli sponsorlarımız ile katılımlarıyla bizleri onurlandıran başta Sağlık Bakanımız sayın Dr.Mehmet Müezzinoğlu’na,sayın valimize, protokoleve tüm katılımcılara teşekkür eder, kıspet giyip güreşecek olan tüm sporculara da başarılar dilerim.

Ali Rıza Kaya başpehlivan oldu

Panayır kapsamında düzenlenen 11. Uluslararası Yağlı Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’nin birçok ilinden gelen güreşçiler ter döktü. Büyük çekişmeye sahne olan güreş müsabakalarının sonunda Murat Aydoğdu’yu yenen Ali Rıza Kaya başpehlivan oldu. Kaya birincilik Madalyasını güreş ağası Mehmet Emiroğlu ve BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse’den aldı.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz