Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYALI TÜRKLER EDİRNE’DEKİ İFTARDA BULUŞTU

BATI TRAKYALI TÜRKLER EDİRNE’DEKİ İFTARDA BULUŞTU

17
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin iftar yemeği Edirne’de Batı Trakyalıları biraraya getirdi. İftar yemeğinde birlik beraberlik mesajları verildi. İftar yemeğine T.C. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım katılırken Batı Trakya’dan da katılım birhayli yüksekti.

İftar yemeğinin ardından Batı Trakya‘dan gelen temsilciler birer konuşma yaparken, Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener‘in açık ve samimi konuşması ise Batı Trakyalıların beğenisini topladı. Şener, sadece Ramazan aylarında bir araya gelerek hiçbir yere varılamayacağını ifade etti. Şener, şunları söyledi: 

Şener: ” Azınlık okuluna sahip çıkın”

Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener de iftar programındaki tablonun çok güzel olduğunu, bu görüntünün yıl boyunca korunması gerektiğini anlattı.

Şener, katılımcılara birlik içinde olunmadığı ve bazı olumsuz davranışlar sergilendiği yönünde hatırlatmalarda bulunarak, şöyle devam etti:

“Artık ‘ben yaptım’ değil, ‘biz yaptık’ demeyi öğrenmelisiniz. Azınlık içinden biri bir şeyi başardığı zaman, alkışlamayı öğrenmelisiniz. Çünkü azınlık davasına hizmet ediliyor. Azınlık okuluna sahip çıkın sayın soydaşlarım. Ben bir senedir görevdeyim, değişik köylerdeki soydaşlarımın davetleri üzerine birçok köye gidiyorum. Camiler dolu, Allah’a şükür ama azınlık okuluna sahip çıkmazsanız, 10 sene sonra o camilerde cemaat kalmayacak.”

Azınlık okulunun bir hediye olmadığını, anlaşmalarla kazanılmış hak olduğunu vurgulayan Şener, ramazandan sonra Batı Trakya Türkleri’ni çok ciddi bir sınavın beklediğini dile getirdi.

Yemeğe, Edirne Valisi Hasan Duruer, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Batı Trakya Türkleri Danışma Kurulu Başkanı Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Taner Mustafaoğlu da katıldı.

Başkonsolosun bu konuşması kalabalık tarafından yoğun bir şekilde alkışlandı.

MÜEZZİNOĞLU’DAN BİRLİK ÇAĞRISI

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise soydaşlara birlik mesajı vererek milli değerlere sahip çıkmalarını istedi. Bakan Müezzinoğlu, ‘Yunanistan parlamentosunda milletvekillerimiz var. Seçilmiş müftülerimiz var. Bu anlamda bardağın boş tarafından moralimizi ve motivasyonumuzu bozmak yerine geleceğe umutla, güvenle bakan, yarınlar Türk milletinindir diyen bir anlayışla farklı bir Batı Trakya, Balkanları bizlerin de katkısıyla başaracağız. Tabi ki sorunlarımız, sıkıntılarımız var. Yarın da olacak, düne göre farklı durumdayız. Yarın farklı durumda olacağız. Biz balkanlarda, Batı Trakya‘da bir milletin mensubuyuz. Milli değerlerimiz var, bir inancın mensubuyuz manevi değerlerimiz var. Milli değerlerimize sahip çıktığımız sürece, manevi değerlerimize sarıldığımız sürece Yunanlı değil yedi düvelde gelse, ne Batı Trakya‘dan bizi silip atabilir, ne Batı Trakyalılar bugünden daha kötü bir noktaya taşıyabilirö diye konuştu. Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu ve Yıldırım Edirne‘den ayrıldı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz