Ana Sayfa Batı Trakya Haberler Batı Trakyalı Levent Mümin madalyalarla döndü

Batı Trakyalı Levent Mümin madalyalarla döndü

20
0

2015 Bakü Avrupa Olimpiyatları’nın düzenlendiği Azerbaycan’ın Mingeçevir şehrinde bir ay süreyle 3 bin sporcuya her gün yemek hazırlayan 57 aşçının şefi olarak görev yapan Batı Trakyalı Levent Mümin Türkiye’ye madalyalarla döndü. Başarılarından dolayı 2015 Bakü Avrupa Olimpiyatları Mingeçevir Bölge Sorumlusu şef aşçı Mümin’e 3 madalya, bir kupa ve 2 takdir belgesi verdi. Levent Mümin’i çok beğenen Azeri yetkililer, Mümin’e çalışmalarını Azerbaycan’da sürdürmesi teklifinde bulundular.

ÜÇ BİN SPORCUYA YEMEK HAZIRLADIK

Azarbaycan’ın talebi üzerine Türkiye’den Bakü’ye 3 Türk aşçının gönderildiğini belirten Levent Mümin, bir ay 54 Azeri aşçı ile birlikte dünyanın değişik ülkelerinden gelen 3 bin sporcuya hazırladıkları yemeklerle Türkiyeyi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.

KAVURMA VE BAKLAVAYA BAYILDILAR

Hazırladıkları yemeklerde farklı ülkelerden gelen sporcuların damak zevklerini göz önünde bulundurduklarını belirten Mümin, sporculara zaman zaman Türk mutfağından örnekler de sunduklarını söyledi. 2015 Bakü Avrupa Olimpiyatlarına katılan sporcuların kendi yörelerine ait yemekleri tercih etmelerine rağmen olimpiyatlarda Türk usulü kavurma, tatlı çeşitlerinden Türk baklavası ile sütlaç ve süzme yoğurttan yapılmış cacığın bütün sporcuların en çok tercih ettiği yemek olarak tarihe geçtiğini söyledi.

DİYET YEMEKLERİ DE YAPTIK

2015 Bakü Avrupa Olimpiyatları’nda Soçi katılan sporcular için hazırlanan yemek çeşitlerinde daha önce Soçi Olimpiyatlarındaki yemek listesine bağlı kaldıklarını belirten Mümin, ‘’Talep gelmesi halinde ülke diyetisyenlerin sporcuları için sundukları diyet listesini harfiyen uyguladık’’ dedi.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz