Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA’DA YUNAN TELEVİZYONUNDA TÜRKÇE HABER DÖNEMİ BAŞLIYOR

BATI TRAKYA’DA YUNAN TELEVİZYONUNDA TÜRKÇE HABER DÖNEMİ BAŞLIYOR

19
0

Batı Trakya’da Yunan televizyon kanalında Türkçe haber dönemi başlıyor. İskeçeden Yunanca yayın yapan Kanal 6 televizyonu, Türkçe kısa haber bülteni yayınlıyacağını açıkladığı belirtiliyor.

Türkçe haber bülteni, haftanın yedi günü günde üç defa yayınlanacak. Radyocu Gürkan Nesrinoğlunun hazırlayıp sunacağı Türkçe haber bülteni Yunan televizyon tarihinde bir ilk olacak.

20 Ocak 2014 Pazartesi gününden itibaren sabah 11:00da, akşam 21:00‘da ve son olarak saat 23:00‘da izleyiciyle buluşacak.

Batı Trakya’da Türk basınında ekonomik kriz nedeniyle sıkıntılı günler geçiren gazeteler ve radyolar, kapanmaya başladığı bir dönemde Yunan basını karşı atağa geçerek oluşmakta olan boşluğu doldurmaya çalışıyor.

Görsel basında ise TRT’nin yaklaşık bir yılı aşkın bir süreden beri Batı Trakya ile ilgili yayınladığı gündemi bir kenara bırakması neticesinde, Batı Trakya Türkleri, Türkiye’den kısıtlı imkanlarla yayın yapan Özel Televizyon Kanallarından birkaçının bölgeye gelerek, program yapımcılarının kişisel maddi ve manevi çabalarıyla yaptıkları programları izleyiciye sunmaya gayret gösteriyorlar. Batı Trakya Türkleri de bu kanallarda yapılan ve haftada bir yayınlanan programlar vasıtasıyla var olan sorunlarının sesini dünyaya ve Batı Trakya’da yaşayan soydaşlarına ancak duyurabiliyorlar. 

İskeçe’de bir Yunan kuruluşu tarafından yayınlanmaya başlayan “EYLEM” gazetesinden sonra, şimdi de yine İskeçe’den yayın yapan Yunan televizyon kanalı Türkçe yayın hayatına başlayacağını duyurdu.

Hayırlı olsun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz