Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA’DA YEŞİL KURT ALARMI

BATI TRAKYA’DA YEŞİL KURT ALARMI

27
0

Tarım-Hayvancılık Araştırma Enstitüsü çiftçilerimizi uyarıyor! “Yeşil Kurt yoğunluğu var, en kısa zamanda ilaçlama çalışması uygulayın.”

ÜRETİCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Batı Trakya çapında kurmuş olduğumuz kapanlarda, yapılan sayımlar sonucunda özellikle pamuk, tütün ve bamya ürünlerine zarar yapan, Yeşil Kurt nüfusunda yüksek yoğunluk gözlemlenmektedir.

Özellikle Kalfa–Omurluköy-Sirkeli–Basırlıköy ve Kozlukebir ile Ircan – Salmanlı ekseninde sözkonusu böcek nüfusunun daha bir yoğun olduğu anlaşılmaktadır.

Üreticilerimiz; çalıştıkları ziraat mühendisinin önereceği tarımsal ilacı en kısa sürede uygulamaları tavsiye edilmektedir.

Özellikle tütün ve bamyada, uygulamadan sonra bekleme sürelerine mutlaka uyulmalı, kısa etki süreli ilaç tercih edilmelidir.

Batı Trakya çapında 40 adet böcek nüfus takip kapanları kurdu

Tarım-Hayvancılık Araştırma Enstitüsü, Batı Trakya çapında 40 adet böcek nüfus takip kapanları kurmuştur. Özellikle tek yıllık ürünler olan tütün, pamuk, bamya ve biberde zararlı olan Yeşil kurt, pamukta zararlı olan Pembe kurt, çok yıllık bir üretim olan, kiraz ve yumuşak çekirdeklilerde  zararlı olan Ağaç kızıl kurdu ve de aynı zamanda zeytinde zararlı olan Zeytin sineği nüfuslarının tespiti amaçlanmaktadır.

Haftada en az iki kez takip ve sayım sonucunda; nüfuslarının yoğunlaştığı dönemlerde yazılı ya da işitsel basın aracılığıyla ve de elektronik ortamda, üreticilerimize kimyasal mücadeleye başlamaları için ikaz duyuruları aktarılacaktır.

Aynı zamanda sözkonusu veriler zaman içinde değerlendirilmek üzere saklanıp, geriye dönük yorumlarda kullanılabilecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz