Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA’DA TÜRK SEÇMENLER SANDIK BAŞINA GİDİYOR

BATI TRAKYA’DA TÜRK SEÇMENLER SANDIK BAŞINA GİDİYOR

13
0

Bugün Yunanistan’da gerçekleşen Milletvekili seçimleri Batı Trakya’da da heyecanla gerçekleşiyor. Sabahın erken saatlerinde sandıkların açılmasıyla oy kullanmaya gelen Batı Trakyalı Türkler sandık başına giderek oylarını kullanıyorlar. Ancak bazı olumsuzluklar da yaşanmıyor değil. Seçmenlerin önceki seçimlerde oy kullandıkları sandıklara gittiğinde bir değişiklikle karşılaştıkları görülüyor. Örneğin bir seçmen önceki seçimlerde oyunu Gümülcine’de Yeni Mahalle’de kullanmış ise bu seçimlerde başka bir mahallede başka bir sandıkta kullanmasını son anda öğrenmesi seçmenin adeta kafasını karıştırıyor. Dolayısıyla seçmen Gümülcine içerisinde sandık sandık dolaşarak ismini arıyor ve oyunu kullanıyor. Ancak bu joşuşturmacadan rahatsız olan seçmenlerin bazıları da oy kullanmaktan vaz geçiyor ve oyunu kullanmadan evine gidiyor.

 

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ OYUNU KULLANDI

Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, oyunu ikamet ettiği Kalfa köyünde kullandı. Bu sabah saat 11:00 civarında sandığa giden Ali Çavuş, oyunu kullandıktan sonra Birlik gazetesine kısa bir açıklama yaparak, “Batı Trakya Türkleri olarak bugün her Yunan vatandaşı gibi ülkemize karşı olan sorumluluğumuzu ve vatandaşlık hakkımızı yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemiz Yunanistan’ın zor bir dönemden geçtiğini hepimiz biliyoruz. Ancak bu zorlukları aşmanın da yolu yine biz vatandaşların ülkesine karşı yapacağı görevinden geçmektedir. Dolayısıyla da bugün ben de oyumu kullandım ve hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

 

AHMET HACIOSMAN OYUNU KULLANDI

Rodop PASOK Milletvekili adayı Ahmet Hacıosman, bu sabah saat 11:30 civarında ailesiyle birlikte Poşpoş Mahallesi’ndeki seçim merkezine gelerek oyunu kullandı. Hacıosman, oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yaparak, “ülkemize ve Azınlığımıza hayırlı uğurlu olsun. Her vatandaş gibi ben ve ailem gelip oyumuzu kullandık ve vatandaşlık görevimizi yerine getirdik” dedi.

 

SİBEL MUSTAFAOĞLU OYUNU KULLANDI

Gümülcine Belediye’si “Eşitliğe İlk Adım” listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu da sandık başına giden siyasilerden biriydi. Mustafaoğlu, oyunu oğlu Emir ile birlikte geldiği Gümülcine’de Celal Bayar Lisesi’nde kullandı. Mustafaoğlu oyunu kullandıktan sonra Birlik gazetesine yaptığı açıklamada, “öncelikle bu seçimlerin ülkemiz Yunanistan’ın gelecekte kaderini belirleyecek olması önemini daha da arttırıyor. Batı Trakya Türkleri birer Yunan vatandaşı olarak anayasanın gereğini yerine getiriyor ve sandık başına giderek oylarını kullandıklarını görüyoruz. Bu sevindirici bir durum. Ülke olarak geleceğimizin özellikle de Azınlığımız açısından siyasi alanda şekillenmesi için sandık başına giderek oy kullanmak tabii ki ilk sırada geliyor. Güçlü adaylarımız, tecrübeli adaylarımız var. İnşallah verdiğimiz mücadele yer bulur ve Batı Trakya Türkleri gerektiği şekilde Parlamento’da temsil hakkı bulur. Gönlümüz ikiden fazla temsil hakkından yanadır. Ülkemize ve Azınlığımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI TARİHİ GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYOR

Bu gün Yunanistan’da erken genel seçimler yapılıyor. Batı Trakya Türk Azınlığı da sandık başına giderek oyunu kullanıyor. Türk Azınlık için büyük önem taşıyan bu seçimleri bir fırsata dönüştürmek içten bile değil. Şöyle ki, azınlık seçmeni tercih hakkını güçlü adaylardan yana kullandığı takdirde Yunan Parlamentosu’na birden çok temsilci gönderme hakkına sahip olacak.

Bu çerçevede sabahın erken saatlerinde Rodop bölgesinde ziyaret ettiğimiz bazı köylerdeki azınlık seçmeninde de aynı görüşün hakim olduğunu ve seçime katılım oranının da oldukça yüksek seviyede olduğunu gördük.

Oyunu kullanan vatandaşlara Birlik gazetesi olarak sizce bu seçimlerin azınlık açısından nasıl sonuçlanmasını arzu ediyorsunuz? Şeklindeki sorumuza şu şekilde cevap verdiler. “Ülkemiz Yunanistan ve azınlık olarak bu seçimlerin azınlığımız açısından bir fırsat olduğunu belirten azınlık seçmeni; herkesin sandığa giderek oylarını kullanmaları gerektiğini ve tercih hakkını güçlü adaylardan yana kullanmaları gerektiğini” ifade ettiler.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz