Ana Sayfa Batı Trakya Haberler Batı Trakya’da Seçim Öncesindeki Görüntü

Batı Trakya’da Seçim Öncesindeki Görüntü

5
0

Her seçim öncesinde Batı Trakya’da görüntü gündeme bu şekilde yansıyor.

Her seçim öncesinde Batı Trakya’da bu görüntülere rastlamak mümkün. Adayların oy pusulaları günler önceden halka açık mekanlarda masaların üzerlerinde yerlerini alıyor. Adaylar ellerindeki poşetlerde bulundurdukları oy pusulalarını halka dağıtıyor, kendisini bu şekilde tanıtmaya çalışıyor.

Rodop ilinde ayaların en uğrak yerlerinden biri de tabii ki Gümülcine Türk Gençler Birliği bahçesi. Burada bulunan masaların üzerinde onlarca oy pusulasının bulunduğu zarflar yine masaların üzerinde kalıyor.

Mahallelerdeki durum da farksız değil. Evlerin giriş kapılarının altından atılarak sessiz sedasız bırakılan oy pusulaları da bu görüntüyü oluşturuyor.

Ancak her ne olursa olsun, adaylar seçilme yarışında tüm yolları deniyor. Oysa günlük yaşamda Gümülcine’nin caddelerinde, yollarında ve sokaklarında her gün karşılaştığımız bugünün bazı adayları kafasını kaldırıp selam dahi vermiyor.

Ama bir bakmışsınız ki seçim arifesinde selam vermeler, el sıkmalar,  hal hatır sormalarda bir ilk yaşanıyor. Gururun, egonun, tepeden bakmanın yerini bir bakmışsınız ki yapmacık zoraki hareketler, davranışlar ve sahte gülüşler alıyor.

Acaba Yerler mi?

Seçimler sona erdikten sonra ne mi oluyor?

CEVAP: Aynı tas aynı hamam devam ediyor……

Ne zaman birbiriyle barışık bir toplum oluruz bilinmez…..

Umarım daha fazla parçalanmayız.

Şahsi menfaat için daha fazla ötekileştirilmeyiz.

Dikkat!!! Çünkü köşede bekleyenler var.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz