Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA’DA “ALTINA HAYIR” SLOGANINI KİMLER KULLANIYOR

BATI TRAKYA’DA “ALTINA HAYIR” SLOGANINI KİMLER KULLANIYOR

13
0

Yunanistan’ın ve özellikle de Batı Trakya’daki Azınlık insanının ekonomik krizden aldığı darbeler her geçen gün kendini daha belirgin olarak hissettirmeye başladı. Bölgede az sayıda var olan fabrika ve işyerleri birer birer kapanırken yeni yatırımların önünün kapatılması propagandası ise tam gaz devam ediyor. Ancak arada sırada birilleri azda olsa gerçekleri söylemekten geri kalmıyor.

PASOK Partisi Rodop Yerel Örgütü Başkanı Argiris Bakircidis, katıldığı yerel bir radyo programında, Şapçı bölgesindeki altın çıkartılma çalışmaları hakkında konuştu. Bakircidis kendisine altın çıkartılma konusunda sorulan bir soruya verdiği cevap, “Şapçı bölgesindeki altın çıkartılma çalışmalarına destek verenler, yakın zamanda karşı olan vatandaşların sayısından daha fazla olacaklardır” diyerek bölgedeki siyasi oyunların oynandığını açıkça ortaya koymaya yetti.

Her fırsatta altın çıkartılma çalışmalarını baltalamak için çeşitli bahaneler uydurarak, (civcivler tek bacaklı doğacak, denizde balıklar ölecek, çocuklar sakat ve zihinsel özürlü doğacak, Batı Trakya’da yaşam bitecek, insanlar kanser olacak) diye özellikle başta Azınlık insanının aklını çelen ve korkutan çevreler, kendilerine siyasi ve ekonomik rant sağlamaları için de kapalı kapılar ardında elinden geleni yapmaya devam ediyorlar.

Bölgemizdeki bu altın korkusu kabusunu önümüzdeki zaman içerisinde enine boyuna derin bir araştırmayla ele alarak, özellikle Azınlık insanına gerçekleri göstermek için geniş kapsamlı bir çalışma yapmayı hedefliyoruz. İlk çalışmamız TEK RUMELİ TV’de İlhan Tahsin ve Gökhan Tuzladan’ın birlikte hazırlayıp sundukları “İSTİKAMET BALKANLAR” programında Yunanistan sınırları içerisinde, Türkiye ve Avrupa’nın değişik bölgelerinde uzun yıllar faliyetlerini sürdüren altın şirketlerin faliyetlerinin yapıldığı bölgeleri ziyaret ederek oradaki köylerde yaşayan insanların görüşlerini alarak, bilimsel çalışmaları da Profesörlerin ağzından sizlere aktaracağız.

Hedefimiz, her fırsatta azınlık insanını aynen tütün konusunda olduğu gibi korkutan ve siyasi emelleri için yollara döken zihniyetin yaptıklarını ortaya çıkarmak ve halkımıza gerçekleri anlatmak olacaktır. Tütüncülerimiz yıllarca birileri tarafından yollara sürüklendi ve kendileri Atina’dan ve tütün tüccarlarından rant elde etti. Şimdi aynı planı altın konusunda halkımızı kullanarak yapmaya gayret gösteriyorlar.

Halkımızın gerçekleri bilmesi ve öğrenmesi açısından yollara döküleceğiz ve gerçekleri birinci dereceden öğrenmek üzere çalışmalar yapacağız. Eğer hakikaten altın çıkartılan bölgelerdeki insanlar özürlü, sakat, civivler iki bacaklıysa o zaman bizler de bölgemizdeki altının çıkartılmasına şiddetle karşı çıkacağız hem de var gücümüzle. Ama birilerinin körü körüne aldatmacalarıyla değil, gerçeklerle halkımızın yanında olacağız.    

 

Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Ροδόπης: Οι πολίτες υπέρ του χρυσού θα γίνουν πολύ περισσότεροι!!!

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αργύρη Μπακιρτζίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παρατηρητής της Κομοτηνής. Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης όταν ρωτήθηκε σχετικά με την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή απάντησε πως οι πολίτες υπέρ του χρυσού σε λίγο καιρό στην περιοχή των Σαπών θα είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που είναι εναντίον της επένδυσης!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz