Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA’DA İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ İŞLEYİŞİ BİR KEZ DAHA POLİS DEVLETİ...

BATI TRAKYA’DA İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ İŞLEYİŞİ BİR KEZ DAHA POLİS DEVLETİ ENGELİNE TAKILDI

28
0

Batı Trakya’da insan hakları ve demokrasi işleyişi bir kez daha polis devleti engeline takıldı.

Batı Trakya’da insan hakları ve demokrasi işleyişi bir kez daha polis devleti engeline takıldı. Durum böyle olunca da fotoğraf karesindeki bu görüntü ortaya çıktı. Herkesin kendisine sorması gereken asıl soru şu; Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak bu görüntüden memnun muyuz?

Batı Trakya’da insan hakları ve demokrasi anlayışı bir kez daha polis devleti engeline takıldı. Çevik Kuvvet etkinliklere katılacak olan halkı Seçek Yaylası’na yaklaştırmadı! Bu uygulama emrini kim verdi? Neden verdi? Soruları cevap bekliyor. Yasal bir sivil toplum kuruluşuna yönelik yapılan bu uygulama hukuki açıdan nereye dayandırılıyor?

Resmi bir Dernek olan Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği’nin 10-11-12 Temmuz 2018 tarihlerinde düzenleyeceği Tarihi Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri bu yıl Çevik Kuvvet engeline takıldı. Yunanistan’da insan hakları ve demokrasi polis devleti engeline takıldı.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak bu görüntüden memnun muyuz?

Sabah erken saatlerden itibaren polis otoları yolları kapadı, Çevik Kuvvet ekipleri bölge halkının Seçek Yaylasına geçmesine izin vermedi. Bunun üzerine halk her zaman olduğu gibi tahriklere kapılmadan sağduyulu davranıp taşkınlık yaratmadan uzun bekleyişin ardından bölgeden ayrıldı. Bölgede yaşayan Alevi-Bektaşilerin kardeş kavgasını ateşlemeye, sanki Alevi-Sünni ayrımcılığı varmış gibi bir çatışma çıkarmayı çalışanlara bu fırsatı vermedi.

Her ne kadar aralarında bazı durumlardan ötürü anlaşmazlık oluşmuşsa da bu anlaşmazlıklar zamanla yerini geçmişte olduğu gibi yine birlik beraberlik ve kardeşliğe bırakacaktır. Kişiler gelip geçicidir, asıl olan 700 yıllık bir tarihin ve gelenek göreneklerin, dini ibadetlerin şekli ne olursa olsun orada yaşaması, yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasıdır. Oradaki kardeşlerimiz de bunun zaten farkında olduklarından dolayı bu oyuna gelmemekte kararlılar.

Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği tarafından yapılan ilk açıklamaya göre, etkinliklerin 11 ve 12 Temmuz 2018 tarihlerinde Mehrikoz futbol sahasında yapılacağını duyurdu.

SEÇEK’TEN BUGÜN GELEN GÖRÜNTÜLER

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz