Ana Sayfa Batı Trakya Haber Batı Trakya’da “Kırmızı Alarm”

Batı Trakya’da “Kırmızı Alarm”

1
0

Çavuşoğlu’nun Batı Trakya ziyareti öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Batı Trakya ziyareti nedeniyle Yunan güvenlik yetkilileri “kırmızı alarmda”. Emniyet birimleri tarafından olası kışkırtıcı eylemlere yol açabilecek herhangi bir planı önlemek için bir güvenlik planı geliştirildi.

Bu plan kapsamında Selanik’ten Terörle Mücadele Servisi’nin bir birimi bölgeye gelirken, Batı Trakya’da Ulusal İstihbarat Teşkilatı herhangi bir şüpheli hareketi izlemek için 24 saat görev yapıyor.

Yetkililerin Perşembe gününden bu yana bölgede herhangi bir sorun yaratmak isteyen aşırılık yanlısı milliyetçi grupladan, şüpheli çağrıların olup olmadığını kontrol etmek üzere polis internette arama başlattı.

Şimdiye kadar bu seviyede bir sessizlik var gibi görünüyor, ancak yetkililerin henüz erken olduğunu ve son ana kadar teyakkuzda olacakları belirtiliyor.

Yunan Polisinin olası provokasyonu önleme planı, yerel polis birimlerini güçlendirmek için polis güçlerinin diğer bölgelerden Batı Trakya’ya nakledilmesini de içeriyor. Çoğunlukla polis memurları Selanik’ten nakledilecek. Yunanistan

Emniyet Teşkilatı kaynaklarına göre, güvenlik önlemleri Cumartesi sabahından itibaren uygulanacak ve konuk Bakan Çavuşoğlu Batı Trakya’dan ayrılıncaya kadar bölgede adeta kuş uçurtulmayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz