Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA’DA KADASTRO BİLDİRİMİNE DİKKAT!

BATI TRAKYA’DA KADASTRO BİLDİRİMİNE DİKKAT!

40
0

Yunanistan genelinde olduğu gibi, Batı Trakya’da yaşayan vatandaşların kadastro konusunda dikkatli olması gerekmektedir. Özellikle de yurtdışında yaşayan ve burada arazisi olan soydaşlarımızın bu konuda bilgi sahibi olmaları çok önemlidir.

Yunanistan’da yeniden kadastro uygulaması için düğmeye basıldı ve önümüzdeki dönem bu çalışma Batı Trakya’da da start alacak. Buna göre herkesin bu çalışmaya büyük önem vermesi gerekmektedir. Keza Azınlık insanı her önemli işi son ana bırakıyor veya ciddiye almıyor, sonra da sonuçlarına katlanmak zorunda kalıyor. Dahası da kendi suçunu siyasilere atmak için bahane arıyor, “bize kimse haber vermedi” diyerek suçun kendisinde değil başkasında olduğunu zannediyor.

Durum böyle iken bu yeni kadastro uygulamasıyla ilgili BİRLİK Gazetesi olarak halkımızın bilgilendirilmesine büyük önem verdik ve Gümülcine’de genç mimar-mühendislerimizden olan Taner Feyzullah ile bir görüşme gerçekleştirdik, kendisinden bu uygulamayla ilgili önemli bilgiler aldık.

Öncelikle Kadastro nedir?

“Bölgede yer alan arazilerin (arsa, tarla) niteliğinin, sınırlarının ve mülkiyet haklarının devlet tarafından kayıtlarının tutulmasına tapu-kadastro denir.”

Kadastro bildirimi neden önemlidir?

“Mülkiyet haklarımızı, sahip olduğumuz arazilerimizin sınırlarını ve boyutlarını koruyabilmemiz için kadastroya kayıt ettirmemiz gereklidir.”

Rodop ili için nezaman ve hangi bölgelerde başlaması öngörülüyor?

“Rodop ilinde Kozlukebir Belediyesi (balkan köyleri dahil) tüm köylerde, Yassiköy Belediyesi tüm köylerinde, Şapçı ve Maronya Belediyesi tüm köylerinde ayrıca Gümülcine Belediyesi’nin kadastroya girmemiş olan bölgelerinde, kesin tarih belli olmamakla birlikte yeni yıl ile başlaması öngörülmektedir.”

Kadastro bildirim işlemleri nasıl yapılır?

Doğru tapu kadastro bildirimi için, o taşınmazın senedi ve topografik planı ile bu işlemleri yapan ofislere başvurulabilir. Senedi olmayan taşınmazlar için gerekli olan belgeler değişkenlik göstermekle birlikte, mülkiyet hakkını ispatlayacak pek çok resmi evraklarla kadastro bildirimi yapılabilecektir.”

Bildirilmeye araziler ne olacak?

“Bildirim işlemleri başladıktan sonra belirlenecek başvuru tarihleri içinde bu işlemlerin yapılması önemlidir. Belirlenen süreler içerisinde bildirilmeyen araziler ilk aşamada “Sahibi belirsiz arazi” olarak kayda geçer. Bu arazilerde gereken düzeltmeler açıklanacak olan ek süre içerisinde de yapılmazsa, mülkiyet hakları devlete geçmesi söz konusudur.

Vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerekmekte, özellikle yurtdışında yaşayan ve burada arazisi olan soydaşlarımızın haberdar edilmesi çok önemlidir.”

BİRLİK Gazetesi olarak, Mimar – Mühendis Taner Feyzullah kardeşime, Harita Mühendisi – Erdal Hüseyin kardeşime kadastro konusunda şahsıma yaptıkları bilgilendirmeden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz