Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA’DA HERKES GAZETECİLİĞE SOYUNDU!

BATI TRAKYA’DA HERKES GAZETECİLİĞE SOYUNDU!

18
0

Batı Trakya Türk Azınlığı içerisinde deyim yerindeyse herkes gazeteciliğe soyundu. Kurum ve Kuruluşların, Derneklerin başında olanlar, kensi asli görevlerini adeta unutarak, faliyetlerini ve yaptıkları ziyaretlerini kendilerine ait son model cep telefonlarından duyurmaya baladılar.

Birkaç haftadan beri BİRLİK Gazetesi olarak sayın Gümülcine Müftümüz İbrahim Şerif’i asla art niyet taşımadan yapıcı eleştiri mahiyetinde eleştirmiştik. Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, son haftalarda yaptığı ziyaretlerini yakın zaman önce aldığı son model cep telefonundan duyurmaya başladı. Tabii ki sayın Müftümüzün çağımızın teknolojisine ayak uydurması bizleri yeterince sevindirmeye yetti. Ancak bunu yaparken Batı Trakya Türk Basını’nı unutması, tüm ziyaretlerinde ve kabullerinde adeta biz basın mensuplarını bir kenara atması bizleri derinden üzmeye de yetti. Bunu kendimiz için asla değil, Batı Trakya Türk Azınlık insanının, bilhassa gençlerimizin haber alma hakkına saygısızlık etmesi herkesi düşündürmeye başladı. Yaşanan bu olumsuzluklar ve Müftümüzün Batı Trakya Türk Basını’na karşı takındığı olumsuz tavrı duyan Yunan basını ve bazı çevreler bayram etmeye başladı. Yunan basını “Azınlığın içinde infilak” diye başlık atmaya başladı.

İşte Kurum ve Kuruluşlarımızın başında olan sorumluların adeta deyim yerindeyse sorumsuzca davranmalarının yanısıra, ayrıca Batı Trakyamızda siyaset arenasında boy gösterenler bazılarının Azınlığın çıkarlarını hiçe sayarak, kendi çıkarları doğrultusunda davranmaları neticesinde, Azınlığın haklı davası uğruna mücadele ettiklerini söyleseler de, bir gurur ve inat  uğruna karşı tarafa prim yaptırmaları, Azınlığın haklı davasında basınıyla, köylüsüyle, şehirlisiyle herkese zarar vermeye başladı.

Ümidimiz odur ki, yapılan yanlışlar bir an önce düzeltilir ve Azınlık basınını yok etmek isteyen zihniyete daha fazla prim verilmeden bu inat ve yanlıştan dönülür. Unutulmamalıdır, burada zarar gören Yunan basını değil, Batı Trakya Türk Basını’dır. Oysa siz Yunan basınına prim değil, Türk Basını’nın yok olmaması için çalışmalısınızdır.

Habercilere haber verilmesi yerine kendilerinin fotoğraflarıyla birlikte kendi özel internet ortamında açtıkları hesaplarında paylaşılanlardan bazılarını siz okuyucularımızla, yanlış uygulamadan geri dönülünceye kadar paylaşmaya bundan sonra da devam edeceğiz.

İşte bizleri haklı çıkaran bazı uygulamalar.

 

İBRAHİM ŞERİF:Kutlu dogum etkinlikleri cercevesinde yaptiklari program muhtesemdi. Allah kendilerinden razi olsun.

İBRAHİM ŞERİF: “Bugun Dolapcilar koyu bayanlar K.Kursunu ziyaret ettim. Hoca hanimi ve ogrencilerini tebrik ederim”

İBRAHİM ŞERİF:Bugun sabik milletvekilimiz ve BAKES baskanimiz ile GTGB baskani ve Bagimsiz liste baskanimiz ziyaretimize geldiler.

 

Gümülcine Müftümüz İbrahim Şerif’i bugün ziyaret eden BAKEŞ Başkanı Sabık Milletvekili Galip Galip, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, bu defasında Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis’in listesinden seçimlere aday olarak ineceği yazılan çizilen ve iddia edilen “Eşitliğe İlk Adım” Listesi başkanı Sibel Mustafaoğlu da bu uygulamayı en çok tercih edenlerin arasında yer alıyor.

Tabii ki siyasilerimiz başta olmak üzere Kurum ve Kuruluşlarımızın başında olanlar çağımızın bu teknolojisini sonuna kadar diledikleri şekilde kendi hesaplarında kullanabilir değerlendirebiler. Zaten geri kalmaları çağa ayak uyduramadıklarını gösterir, bu da bizi yönetmek isteyenlere yakışmaz.

Ancak Batı Takya Türk Basını, Batı Trakya Türklerinin haber alma hakkında kendilerine imkanlar dahilinde görev yapmayı üstlenmiştir. Dünya’nın değişik yerlerinde yaşayan Azınlıkların kendi yayın organları vardır. Bizim de Batı Trakyamızda basınımız vardır. Dolayısıyla bu basını dışlamak yerine sorumluluk içerisinde kucaklamak, birlikte çalışmak mecburiyeti vardır. Çünkü bu uygulama, Batı Trakya Türk insanının hakkıdır. Bu hakkı bu tür yanlış uygulamalarla kimsenin elinden almaya, haber özgürlüğüne darbe vurmaya asla hakkı yoktur ve olamaz. Aksi takdirde dedikodulara ve yalan yanlış haberlerin yayılmasına neden olur. Akabinde de güvensizlik ve kavgalar başlar. Aynen şu an Batı Trakya Türk Azınlığı’nın içinde derinden derine kaynamaya başladığı gibi.

Bu günlük bu kadar. Haksızlıkların daima karşısında olmaya kararlıyız. Çünkü biz BİRLİK GAZETESİYİZ, cebimizi değil, BATI TRAKYA TÜRKLERİNİ SEVİYORUZ. KARŞILIK BEKLEMEDEN İNSANIMIZIN HİZMETKARIYIZ….    

SİBEL MUSTAFAOĞLU: “Gümülcine Müftümüz İbrahim Şerifi ziyaret ettik. Müftümüz ve BAKEŞ Başkanımız ile çok verimli bir sohbet yaptık.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz