Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA’DA HATİM DUASI TÖRENLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

BATI TRAKYA’DA HATİM DUASI TÖRENLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

23
0

Batı Trakya’da hatim duası törenleri aralıksız devam ediyor.

Batı Trakya’da İskeçe ilinin dağlık ve ova bölgesinde hatim törenleri geniş katılımla aralıksız olarak devam ediyor. İskeçe Seçilmiş Müftülüğü öncülüğünde bölge insanının özverisiyle köylerde gerçekleştirilen hatim törenlerine sahip çıkan Azınlık insanı, bu ibadet geleneğini genciyle yaşlısıyla yaşatarak gelecek nesillere aktarmanın mutluluğu ve huzurunu yaşıyor.

Hafta sonu da İskeçe bölgesi Gökçepınar, Basaykova ve Kireççiler köylerinde gerçekleştirilen hatim duası törenlerine ilgi yoğundu.

İskeçe Seçilmiş Müftülüğü bünyesinde Gökçepınar köyü din görevlisi Erkan Azizoğlu ile Kur’an kursu görevlileri Salih Belço ve Salih İmam, Batı Trakya’nın geleceğini oluşturacak ve yaşatacak kız ve erkek çocukların dini inançlarını sağlam temeller üzerine oturtmak üzere yıl boyunca azimle ve inançla çalışıp, bu mutlu hatim duası töreninin oluşumuna büyük katkı sağlıyorlar.

Bu başarılı çalışmaların sonucunda Gökçepınar köyünde Kur’an-ı Kerimi öğrenen bu yıl tam 75 öğrenci hatim duası okudu.

Törene, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun yanı sıra yoğun bir şekilde bölge insanı katıldı.

Hafta sonu Gökçepınar köyü haricinde Basaykova ve Kireççiler köylerinde de hatim duası törenleri vardı. Buradaki törenlere de katılımlar yoğundu. 

Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Başkan Vekili Ahmet Kara, Kireççiler köyü Kur’an Kursu’nda eğitim gören ve Kuran-ı Kerim-i hatim eden öğrenci velilerinin düzenlediği hatim merasimine katıldı.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz