Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Batı Trakya’da Azınlığın Eğitimi Yaz-Boz Tahtası Olamaz”

“Batı Trakya’da Azınlığın Eğitimi Yaz-Boz Tahtası Olamaz”

1
0

Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği’nin aldığı 17 Aralık eylem kararına, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın kurum ve kuruluşlarından gelen destek sonrasında, siyasilerden bazıları da Azınlığın bu haklı davasında Azınlığın yanında dik durmaya yer almaya devam ediyor.

Bunlardan biri de Kozlukebir Belediyesi anamuhalefet “BİRLİK Listesi” Başkanı Erdem Hüseyin. Erdem Hüseyin yayınladığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullanıyor:

“Batı Trakya’da Azınlığın eğitimi yaz-boz tahtası olamaz. İktidara gelen her hükümetin eğitimimiz üzerinde denediği farklı uygulamaları kabul edilemez. Azınlığın hakları uluslararası anlaşmalar ve ikili anlaşmalarla garanti altına alınmış ve Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı kararlarıyla asla değiştirilemez. Tabii ki kaliteli bir eğitim çağımıza uygun olmalıdır, ancak bu Azınlık okullarını kapatarak değil, Azınlık okullarımızı da seviye yükselterek olabilir.

Dolayısıyla, Encümenler Birliği’nin eylem kararını sonuna kadar destekliyor, ülkemiz Yunanistan’ı eğitim özerkliğimize saygı göstermeye ve okullarımızla ilgili tek taraflı kararlar almaya derhal son vermeye çağırıyoruz.”

Kozlukebir Belediyesi Ana Muhalefet

“BİRLİK Listesi” Başkanı

Erdem Hüseyin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz