Ana Sayfa Batı Trakya Haber Batı Trakya Türkleri’ne Olan Desteklerini İlettiler

Batı Trakya Türkleri’ne Olan Desteklerini İlettiler

2
0

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı ve İl Yöneticileri, MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu ve İlçe Yöneticileri Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi’ni ziyaret ederek güncel konularda Şube Yönetimi nezdinde Batı Trakya Türklerine olan desteklerini ilettiler.

Güncel konuların tartışıldığı destek ziyareti sebebi ile Batı Trakya Türkleri adına Sayın İsmet Büyükataman’a teşekkürlerini ileten BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Eminlatif, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Siyasi Partilerin BTTDD Bursa Şubesi’ne son dönemde gerçekleştirdikleri ziyaretlerin hem kendilerine hem de Batı Trakya’da yaşayan binlerce Batı Trakyalıya güç verdiğini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cihangir Kalkancı ise BTTDD Bursa Şubesi ile son derece verimli bir işbirliği içerisinde bulunduklarını belirterek bugüne kadarki işbirlikleri ve misafirperverliklerinden dolayı şube yöneticilerine teşekkür etti.

“Batı Trakya Türktür, Türk Kalacaktır”

Batı Trakyalıların içerisinde kendisini evinde hissettiğini vurgulayan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Batı Trakya Türklerinin yaşadıkları sorunlara hakim olduklarını belirterek hem Yunanistan, hem de Anavatanda karşılaştıkları her sorunda azınlığın en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Batı Trakya Türklerine olan bakış açısının gayet net ve taraflı olduğunu açıkladı. İsmet Büyükataman, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türklerin yurt edindiği her bölgede var olduğunu ve Batı Trakya Türklerinin ise kendilerinde özel bir yeri olduğunun altını çizerek Yunan Başbakanı da dahil olmak üzere kimsenin Batı Trakya Türklerine kimlik belirleme hakkının olmadığını, buna yeltenen hadsizlerin her zaman karşısında olacaklarını, Batı Trakya’da yaşayan azınlığın Türk olduğunu ve bunu değiştirmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirtti.

“Müftüye Gerekli Ders Verilecektir”

Akçakoca Müftüsünün ağzından çıkan sözlerin basit bir dil yanılması olmadığını, planlı, bilinçli ve bölücü bir eylem olduğunu, kişisel bir dil sürçmesinden ziyade organize bir hareket olarak görülmesi gerektiğini belirten ismet Büyükataman, bu eylemin sadece balkan insanını değil tüm halkımızı hedef alan bir açıklama olduğunun farkında olunması gerektiğini söyledi. Söz konusu kişi hakkında gereğinin yapılması için konunun takipçileri olduklarını ve bu olayın failinin en ağır şekilde cezalandırılacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini açıklayan Büyükataman, kimsenin değerlerimizi ve insanımızı aşağılamaya hakkı olmadığını vurguladı.

Toplantı sonunda son derece önemli bir misafiri ağırlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Eminlatif, Milliyetçi Hareket Partisi heyetinin desteklerinin kendilerini son derece memnun ettiğini belirterek, ziyaret sebebi ile MHP Genel Sekreteri Sayın İsmet Büyükataman’a teşekkürlerini iletti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz