Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN MEZARLIĞI ORMAN ARAZİSİ OLDU

BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN MEZARLIĞI ORMAN ARAZİSİ OLDU

20
0

Gümülcine’ye bağlı Yanıkköy mezarlığı yaklaşık 500 yıldan beri kullanılmakta, ancak köyün mütevelli heyeti başkanı Molla Hüseyin Sabri’ye, Rodop Orman Müdürlüğü tarafından 19 01 2012 tarihinde gelen tebligatta mezarlığın Ormaniye’ye ait olduğu belirtiliyor.

Mütevelli heyeti başkanına gelen kararda, bilirkişi Ormaniye heyetinin bölgede yaptığı incelemenin ardından mezarlığın Orman arazisi olduğu kararına vardığı ifade ediliyor.

 

Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda konu yine gündeme gelmiş ve olay ilgili makamlara intikal etmiş ve çözüm yolları aranmıştı. Devreye giren siyasiler ve bürokratlar sorunun çözümlenmesi açısından gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledikleri iddia ediliyor.  

Birlik gazetesi olarak konuştuğumuz köylüler, Yanıkköy’deki mezarlığa geçmişte olduğu gibi günümüzde de defin işlemi gerçekleştirdiklerini ve mezarlıkta bulunan mezar taşlarındaki tarihlerin tüm gerçekleri apaçık ortaya koyduğunu ifade ediyorlar.

Buna rağmen Orman Müdürlüğü’nün mezarlığı orman arazisi olduğunu belirtmesi yine kafaları karıştırdı.

Vakıf arazisi üzerine yapılan Kilisenin ardından, yine aynı köyde mezarlığın Yunan makamları tarafından Orman arazisi olarak tanımlanması Batı Trakya Türklerini tedirgin etmeye başladı. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’na ait vakıfların taşınmaz malları birer birer ellerinden alınıp kamulaştırılmaya devam ediyor.

İlhan Tahsin Ahmet  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz